NRK Meny
Normal

Rekordseier i pizza-NM

Marius Eriksen satte ny poengrekord da han knuste de andre finalistene med sin pizza på norsk vis torsdag kveld.

NM-mester i Pizzabaking -09
Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Vinnerpizzaen var først stekt med tomatsaus, skinke, ost og sopp før den ble tilsatt kalde ingredienser: Ruccola, vårløk og revet ost.

Det var en ydmyk vinner som tok imot førstepremien etter å ha overbevist dommerne i Stavanger.

-Jeg håper det var kombinasjonen av alle smakene som ble utslagsgivende. Jeg var veldig spent etter at en av dommerne sa at en pizza ikke skal se ut som en gryterett. Min pizza så egentlig litt ut som akkurat det, sier Eriksen til NTB.

Da han sendte inn bidraget sitt til konkurransen, vektla han bruken av norske ingredienser. Av 200 mulige poeng fikk han 163 og knuste de andre deltakerne i konkurransen.

Jordbær og fenalår

Årets finalister i pizza-NM toppet verkene sine med alt fra jordbær og fenalår til indisk tandoorikylling og amerikansk pepperbiff.

Pizzaene ble tilberedt foran en juryen med profesjonelle, blant annet årets kokk Gunnar Hvarnes og TV 2-matmor Wenche Andersen. I tillegg fulgte flere hundre tilskuere pizzadysten på torget under Gladmatfestivalen i Stavanger torsdag.

-Jeg trodde ikke jeg skulle bli så nervøs, men dommerne ser så seriøse ut. Det er skremmende når folk du bare har sett på TV skal bedømme pizzaen din, sa Per Marki fra Nesodden etter at han hadde levert fra seg sin crossoverpizza.

Glad Wenche

Pizzaene ble vurdert etter smak, utseende og kreativitet. Folkemengden rundt scenen fikk smake på de forskjellige bidragene.

- Dette er en flott og viktig konkurranse fordi det er med å vekke kreativitet og matglede. Jeg er veldig glad når folk får lyst til å lage pizza selv, bake sammen store og små, i stedet for å bare løpe i fryseren og hente en pakke, sier meddommer Wenche Andersen.

Til sammen 67 bidrag kom inn til oppskriftskonkurransen i år, og fem av dem ble stemt videre til finalen.

Bysbarnet Arve Serigstad tok andreplassen 131 poeng, med blant annet kjøttboller, rødløk og ingefær i sin oppskrift.

Tredjeplassen, med 125 poeng gikk til Tore Kulset fra Trondheim, tidligere norgesmester for hobbykokker.

Alle finalistene fikk premier og diplomer, mens vinneren i tillegg fikk ekstra heder og ære og et reisegavekort til Italia.

- Jeg skal ta med samboeren, sa pizzamester Eriksen.

Delte pizzaoppskrift med folket

Mandag 20.07 var Stavangermann Arve Serigstad på besøk hos NRK Rogaland for å dele oppskriften til sin pizza til lytterne til morgensendingen.

Pisa Norwegia
Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

Han fikk konkurranse i pizza-NM fra Per Marki og Marius Eriksen, begge fra Oslo, som sverger til henholdsvis indisk tandoorikylling med amerikansk pepperbiff og en blanding av varme og kalde ingredienser på sine pizzaer.

De to siste finalistene ble valgt ut av en fagjury. Tore Kulset fra Trondheim topper med kjøtt, sellerirotkrem og urtepure av urter fra egen hage. Per Christian Bakken fra Bærum som valgte jordbær og fenalår.