Hopp til innhold

– Ingen koronasmitte blant karantene-passasjerene i Haugesund

HAUGESUND (NRK): 1200 cruise-passasjerer fra det tyske cruiseskipet «Aida Aura» i Haugesund skulle reist i går, men ligger fortsatt til land i påvente av koronaprøveresultater.

Prøvesvar for karantene-passasjerene i Haugesund

Kommunedirektør Ole Bernt Thorbjørnsen og smittevernlege i Haugesund kommune, Teis Qvale informerte om prøvesvar for karantene-passasjerene i Haugesund.

– Ingen koronasmitte blant karantene-passasjerene i Haugesund, sier kommunedirektør Ole Bernt Thorbjørnsen.

De to passasjerene som er testet for koronasmitte, har vært i land i Haugesund. Skipet skulle reist fra byen mandag ettermiddag, men ble liggende etter at to passasjerer ble testet for korona.

Prøveresultatet viser at passasjerene ikke er smittet av koronavirus. Cruiseskipet vil dra fra Haugesund så fort som mulig.

Opphever karantenen

– Det er ikke behov å ha passasjerene i karantene. De kan fritt forlate båten uten fare, sier smittevernlege i Haugesund kommune, Teis Qvale.

– Det var det best ønskelige utfallet som kunne skje, sier Thorbjørnsen.

De to passasjerene ønsker ikke å bli med videre på cruiseskipet. De går i land nå, og blir i Haugesund så lenge de ønsker.

Måtte være på lugarene

Hvis det hadde blitt påvist koronasmitte, kunne 1200 passasjerer bli satt i karantene på skipet. Siden i går har ingen passasjerer fått forlate cruisebåten.

De to passasjerene som er testet, satt i karantene på lugarene sine. De to hadde vært i land i Haugesund sentrum.

De to personene som er testet for koronaviruset, viste ikke sykdomstegn da Qvale besøkte skipet mandag ettermiddag.