Politiet: – Ingen overvåkingsvideo av ranerne

Bilen som kjørte ned inngangspartiet på Stavanger foto og stakk av med millionverdier er ikke fanget på film.

Stavanger foto

Uvedkommende rygget ned fasaden på Stavanger foto og tok med seg kameraer verdt millioner.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Natt til i går fikk politiet melding om et innbrudd mot en fotobutikk i Stavanger sentrum. En stjålet bil rygget inn i inngangspartiet på Stavanger foto, gjerningsmennene tok med seg fotoutstyr verdt millioner og forsvant fra stedet. Ifølge butikksjefen tok de med seg så godt som alt kamerautstyret i butikken.

Politiet håpte lenge at de skulle få tak i overvåkingsvideo fra stedet eller området utenfor som viste hva som skjedde.

Nå melder Aftenbladet at kameraene var ute av funksjon. Ifølge etterforskingsleder ved ved Stavanger politistasjon, Vegard Sandland er det ingen bilder fra området rundt ransbutikken natt til mandag. Og det var heller ikke overvåkingskamera inne i butikken.

– Det ville selvsagt gjort det enklere hvis vi hadde bilder av bilene, sier Sandland til Aftenbladet.

Jobber med å sikre video fra forrige innbrudd

To dager før ranet av Stavanger foto var det et veldig lignende innbrudd hos Expert på Forus. Politiet mener det er de samme personene som står bak.

Også der brukte gjerningspersonene bil som rambukk for å komme seg inn i butikken. De stakk av med bærbare PC-er, mobiltelefoner og andre varer for rundt 200.000 kroner.

Politiet har fått tak i overvåkingsvideo fra dette innbruddet.

– Vi har sikret video fra innbruddet hos Expert, men vil på nåværende tidspunkt ikke offentliggjøre bildene. Først ønsker vi å se nærmere på hva det er vi sitter på, og å samenstille det, sier Marthe Heggli, politijurist i Sandnes.

– Hva kan du si om overvåkningsbildene?

– De viser at gjerningspersonene er inne i butikken, noe mer vil jeg ikke si på nåværende tidspunkt.

Sidan natt til laurdag har det vore to sjokkbrekk på Nord Jæren. Eitt på Expert i Sandnes og eitt på Stavanger foto i Stavanger.