Hopp til innhold

Politiet tror samme gjerningsmenn står bak to brutale ran

En mann er innlagt på sykehus etter at han ble slått ned og ranet. Politiet leter etter fire mørkhudede menn som trolig også står bak et annet ran i Stavanger i natt.

Bybrua i Stavanger

Politiet leter etter fire mørkhudede menn som trolig og står bak to brutale ran i Stavanger i natt. Det ene ranet skjedde på Bybrua.

Foto: Kjell Pettersen

– Det er alvorlig. Vi har en mann som er nedslått og ligger på sykehuset. Foreløpig er skadeomfanget ukjent, men det er alvorlig.

Det sier operasjonsleder Kurt Løklingholm i Sør-Vest politidistrikt til NRK lørdag morgen.

Det første ranet skjedde like før klokken to natt til lørdag på Ulsnesveien på Hundvåg i Stavanger.

–Det er fire mørkhudede personer som slår ned en mann på 58 år. Han blir frastjålet mobil og lommebok. Han er innlagt på sykehus, forteller operasjonslederen.

Mannen ble slått og sparket før ranerne stakk av fra stedet.

Mistenker samme personer

Det neste ranet skjer førti minutter seinere på broen til Hundvåg.

– Der er det en mann på 55 år som også blir nedslått, også av fire mørkhudede personer. Han er frastjålet lommebok, sier Løklingholm.

Politiet tror det er de samme personene som står bak begge ranene. Foreløpig er ingen pågrepet.

Kan ha sammenheng med overfall i sentrum

Utover at det dreier seg om mørkhudede personer har politiet nokså dårlige beskrivelser av gjerningsmennene. Mannen som er innlagt på sykehus vil trolig ble avhørt i løpet av lørdag formiddag.

– For kort siden var det medieoppslag om bander som overfalt tilfeldige personer i Stavanger sentrum på nattetid i helgene. Tror dere det dreier seg om de samme folkene denne gangen.

– Det har jeg ingen konkrete opplysninger om, men det er jo naturlig å se på den sammenhengen, sier Løklingholm.

58-åringen er lørdag ettermiddag utskrevet av sykehuset, men politiet har ennå ikke avhørt han, melder NTB. Mannens skadeomfang er foreløpig ikke kjent.