Advarer mot omreisende tyver etter innbruddsraid

Den siste uken er det stjålet store mengder dyrt verktøy fra byggeplasser på både Sør- og Vestlandet. Nå kan tyvene være på vei nordover.

Politiet

Dette var en av konteinerne det ble stjålet fra i helgen.

Foto: Politiet

Politiet mistenker at mobile vinningskriminelle står bak tyveri av verktøy fra flere byggeplasser og verktøykonteinere de siste dagene.

I forrige uke ble det begått fire tyverier av denne typen i Agder politidistrikt. Nå tyder mye på at de samme tyvene har beveget seg til Vestlandet.

Denne helgen ble politiet varslet om tre identiske tyveri i Rogaland: To i Sandnes og ett i Stavanger.

– Innbruddstyvene har brukt vinkelsliper og gått inn i konteinere og stjålet forskjellige typer verktøy, sier Egil Vestvik, seksjonsleder for etterforskning ved Stavanger politistasjon.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte personer i disse sakene. Derfor går de nå offentlig ut å advarer mot tyvene, som primært er ute etter dyrebart verktøy.

I en pressemelding opplyser politiet at bedrifter kan sikre seg mot slike tyveri ved å vurdere merking av verktøy, vektertjeneste og videoovervåking av området.

– Ut fra bevegelsene fra Agder til Sandnes og Stavanger, kan man ikke utelukke at de mobile vinningskriminelle er på vei videre, for eksempel nordover, sier Vestvik.

Han legger til at konteinere som er plassert på synlige steder med god belysning erfaringsmessig har en lavere risiko.