Hopp til innhold

Nytt håp for arbeidsledige ingeniører

Nå foreslår regjeringen endringer som vil gjøre det enklere å omskolere ingeniører, som følge av økt arbeidsledighet.

Student på lesesal

Nå blir det større mulighet for arbeidsledige ingeniører å skaffe seg relevant kompetanse.

Foto: Illustrasjonsfoto: Colourbox

7.760 ingeniører er registrert som arbeidsledige i kjølvannet av nedgangen i oljeindustrien. Samtidig er det behov for ingeniører i andre sektorer.

Nå foreslår Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) endringer som gjør at arbeidsledige ingeniører og andre arbeidsledige kan ha ti dager med undervisning per semester uten å miste dagpengene, skriver Aftenposten.

– Bakgrunnen er den økte ledigheten blant ingeniører. Før ville en arbeidsledig person miste retten til dagpenger dersom hun eller han var på en dagssamling i forbindelse med studier. Vi ser at dette blir for strengt og mener de nye reglene gir en større mulighet for at arbeidsledige ingeniører kan skaffe seg relevant kompetanse, sier Hauglie til Aftenposten.

Vil gjelde alle arbeidsledige

Arbeids- og sosialdepartementet understreker at regelendringen vil gjelde for alle arbeidsledige som ønsker å kombinere dagpenger og opplæring, ikke bare ingeniører.

Torsdag møter Anniken Hauglie og kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) ingeniørenes foreninger og flere utdanningsinstitusjoner for å diskutere hvordan regelverket kan tilpasses studieopplegg for nettopp å hjelpe de mange ingeniørene som nå er arbeidsledige.