NRK Meny
Normal

Ole Rugland på banen - nå skal det bli ro i Viking

Viking FK og Viking ASA forlenger samarbeidsavtalen til 2026. Viking går tilbake til to styrer, med rammer som forutsetter et godt samarbeid mellom partene.

Ole Rugland og Helge Orstad

Helge Orstad og Ole Rugland på pressekonferansen om Viking nye ledelsesmodell.

Foto: Erik Sergio Auklend / NRK

– Viking skal bli tydeligere i hvem som har ansvar for hva, sier Ole Rugland, som har representert Viking FK i den siste tidens forhandlinger.

Og det er ingen tvil om at nettopp Rugland har vært helt avgjørende for fredsmeklinga i klubben.

På en pressekonferanse i formiddag annonserte Rugland at Viking FK og Viking ASA forlenger samarbeidsavtalen til 2026. Viking går tilbake til to styrer, med rammer som forutsetter et godt samarbeid mellom partene. To representanter fra FK-styret skal sitte i AS-styret.

Det opprettes et mer formelt sportslig utvalg, som skal være et viktig organ for tett og godt samarbeid. Tre av de fem medlemmene i dette utvalget velges av Viking FK, og to av Viking AS.

Ole Rugland om endringene i Viking etter dagens pressekonferanse.

Flere vedtak:

  • Det skal sitte minst en person av hvert kjønn i de to styrene. Dette nedfelles i samarbeidsavtalen.
  • Styrene fremmer forslag til styreledere for hverandre.
  • Emisjon utføres så fort som mulig, med en ramme på 15-20 millioner. Styrene skal lage et forbedret prospekt til aksjonærene.

Turbulent styrearbeid

Viking er i akutt pengekrise, og aksjonærer og styremedlemmer har vært svært uenige om hva som er løsningen til klubbens beste. Dette førte til styrelederen trakk seg, og at også han som overtok som styreleder trakk seg.

Saken oppdateres.