Politiet kom seks timer etter ran

For femte gang var det innbrudd hos Urmaker Klippen i Egersund i natt. En mann var på jobb hos politiet, men rykket ikke ut.

Innbrudd hos Klippen

Dørene til Urmaker Klippen vat brutt opp da en vekter fra NVC Security kom til butikken i natt.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Det har vært nok et tyveri fra Urmaker Klippen i Egersund. For femte gang på åtte år har uvedkommende brutt seg inn i butikken og stjålet varer.

Politiet har ikke hatt folk på jobb i Egersund i natt og fikk ikke undersøkt butikken før etter klokken 8.00 tirsdag morgen. Det er derfor uvisst hvor mye som er stjålet fra Urmaker Klippen.

Se video: Politiet kom etter 6 timer

Video nsps_upload_2008_11_18_17_56_22_1354.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Grå mercedes observert

Vekteren som var på jobb så en grå mercedes 230 sedan i området, og politiet ønsker tips om dette.

- Da vi kom til stedet i natt kun vi konstatere at det var brukt store krefter for å få opp døren. Den var helt sprengt i karmen. Vi ringte til politiet med en gang og fikk beskjed det ikke var noen som kunne komme til butikken. Det var kun en mann på jobb som ikke kunne forlate stasjonen, sier daglig leder i NVC Security Johnny Olsen.

Politiet fikk melding om tyveriet fra en vekter klokken 02.36, men ba vekterselskapet sikre åstedet til politiet hadde bemanning nok til å undersøke butikken.

Innbrudd hos urmaker Klippen

For femte gang er butikken til urmaker Klippen ramponert på åtte år.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

Fuglene var fløyet

- Om vi skulle rykke ut var en vurdering som ble gjort i natt. Jeg forstår at folk stiller spørsmål til at personen som var på vakt på politistasjonen ikke rykket ut, men det er jo ofte at en ikke vil være alene om en slik utrykning. Vi skal nå evaluere de valgene som er gjort, men uansett var fuglene fløyet da vi fikk melding om innbruddet, sier Politistasjonssjef ved Eigersund Politistasjon, Henry Tendenes som ikke liker situasjonen.

- Hvordan føles det å være politi i en slik situasjon?

- Det er ikke kjekt på vegne av de folkene vi skal stå til tjeneste for, og for de politibetjentene som må være alene på vakt. Situasjonen i den norsk politistyrken er ikke kjekk for tiden, verken i Egersund eller andre steder.

Trist syn

NRK Rogalands reporter Øystein Ellingsen kom til butikken i sentrum av Egersund i 6.30 tiden og sier synet som møtte han var svært trist.

- Her er det bare en vekter fra NVC Security som passer på butikken før politiet kommer tilstedet. Døren er brutt opp, glassmonterne inne i butikken er knust og klokker stjålet. Det ser ut som tyvene har brukt brekkjern fordi det er store merker i dørkarmen. Dette er et virkelig tragisk syn.

Vareutvalg av interesse.

Henry Tendenes tror det er vareutvalget som gjør at Urmaker butikken så ofte opplever innbrudd.


- Likevel kan jeg ikke utelukke at politisituasjonen i Egersund kan være medvirkende, men at vi ikke hadde full bemanning i natt var det ingen som visste, mener Tendenes.

Det er lett å ta seg fram til Urmaker Klippenbutikken fra torget i Egersund og det kan være årsaken til at butikken nå er robbet for femte gang på åtte år.