Naboer frykter for egne hus

Naboer av huset som ble påtent på Klepp stasjon i går kveld, synes det er skremmende at en mulig brannstifter er på frifot.

Påsatte branner på Klepp

Påsatte branner på Klepp

– Jeg er bekymret og redd for både mitt eget, men ikke minst for at andres hus skal begynne å brenne, sier Reidun Melhus.

Hun bor i Mellemyra på Klepp stasjon. Det var i denne gata det begynte å brenne i kledningen til et bolighus går kveld. Kun en halvtime senere begynte det å brenne i en garasje like ved. Politiet antar at brannene er påsatt, og det skremmer naboene.

– Det gjør meg engstelig at noen tenner på et hus uten videre. Jeg kommer ikke til å sove godt i natt, sier Melhus.

Prøvde å slukke brannen med hageslangen

BrannKlepp

Kun en halvtime etter at politiet fikk melding om en brann i kledningen til et bolighus, tikket det inn en melding om en brann i en garasje like ved.

Foto: Ronny Hjertås

Brannen i Mellemyra har ifølge politiet startet i en søppeldunk.

– Noen har satt en søppeldunk inntil husveggen og tent på, sa operasjonsleder ved Rogaland politidistrikt, Henning Andersen i morgentimene i dag.

En annen nabo sier til NRK.no at det var god fyr da brannen herjet som verst.

– Plutselig sto det folk på døra mi og sa at det brant. Vi løp bort, og da var det veldig god fyr i husveggen, sier Synnøve E. Rosland.

Da hun kom fram prøvde folk å slukke brannen med en hageslange. En plenklipper, og flere vedkubber som var stablet opp etter veggen, var også i full fyr.

– Det var skikkelig ille, og det gjør det ikke bedre når brannen er påsatt, sier Rosland.

Gjør tekniske undersøkelser

Ingen personer kom til skade i brannene. Likevel er det store materielle skader på både huset og garasjen.

Lensmann i Klepp, Hans Kyllingstad, sier til NRK.no at det nå blir foretatt tekniske undersøkelser på brannstedet.

– Nå er kriminalteknikere på stedet for å sikre spor. Samtidig tar vi kontakt med personer som bor i nærheten for å høre om de kan ha sett eller hørt noe, sier lensmannen.

Foreløpig er det få vitneopplysninger i saken. Kyllingstad ber derfor alle som kan ha sett noe, melde fra til politiet. Han legger til at politiet setter begge brannene i sammenheng.

– Det skulle ikke brent noen av plassene, dessuten er brannstedene i nærheten av hverandre. Derfor er det naturlig at vi setter disse to hendelsene i en sammenheng, sier Kyllingstad.

Laster Twitter-innhold