NRK Meny
Normal

Monica Barstad (26) savnet i Hellas

26 år gamle Monica Barstad fra Sandnes er meldt savnet i Hellas. Hun har ikke gitt livstegn fra seg siden fredag.

Monica Barstad

Monica Barstad er meldt savnet etter ferie i Hellas.

Foto: Privat

En 26 år gammel norsk kvinne er meldt savnet i Hellas, etter at hun ikke har gitt livstegn fra seg siden fredag, skriver TV2.no.

– Vi mottok en anmeldelse i løpet av helgen på en kvinne som angivelig skulle ha ankommet Norge i løpet av lørdag. Hun har ikke ankommet som avtalt. Familien har ikke fått tak i denne, og utifra det har de meldt fra til Rogaland politidistrikt, sier politioverbetjent Odd Reisæter til NRK.

– Ber om bistand fra gresk politi

Han forteller at politiet satte igang etterforskningen i morges, og følger nå de vanlige rutinene.

– I denne fasen av etterforskningen er det innhenting av informasjon samt kontakt med Kripos og greske myndigheter og ambassade. Vi sender en anmodning om bistand til gresk politi, sier Reisæter.

Utenriksdepartmentet er koblet inn i saken og hjelper kvinnens familie. Den norske ambassaden er varslet og samarbeider med lokale myndigheter.

– Jeg kan bekrefte at en norsk kvinne i Hellas er meldt savnet hos politiet. Vår ambassade er varslet om saken og følger opp overfor lokale myndigheter, sier pressevakt Veslemøy Lothe Salvesen i Utenriksdepartementet til TV2.no.

Meldt savnet lørdag

Kvinnen var på ferie i Hellas før hun ble meldt savnet. Ifølge VG var hun der med venninner, men dro alene til Aten.

Kvinnens bror skriver i en etterlysning på facebook at siste gang han hørte fra kvinnen var på en SMS sendt fra Aten klokken 11:30 fredag 7. juni.

Ifølge den norske ambassaden i Aten sjekket hun ut fra et hotell fredag morgen. En drosjesjåfør har forklart at hun ikke rakk flyet til Norge samme formiddag.

Hun ble meldt savnet på lørdag.

Intervju med politioverbetjent Odd Reisæter om den savnede kvinnen i Aten.

Politioverbetjent Odd Reisæter i Rogaland politidistrikt om den savnede kvinnen.