NRK Meny
Normal

Skjølsvik om utvisningen: – Min beste takling

Aksel Berget Skjølsvik mener dommeren ødela alt for Sandes Ulf da han fikk rødt kort i kampen mot Lillestrøm.

Aksel Berget Skjølsvik blir utvist

Dommer Tom Harald Hagen gir rødt kort til kaptein Aksel Berget Skjølsvik på Sandnes Ulf for taklingen av Moryke Fofana. Lillestrøm vant kampen 4–1.

Foto: Bendiksby, Terje / NTB scanpix

– Jeg er rett på ballen. Det er vel den beste taklingen jeg har i løpet av kampen, konstaterer Sandnes Ulf-kaptein Aksel Berget Skjølsvik til NRK etter søndagens oppgjør på Åråsen.

Klokka viser ett kvarter før full tid og det står 2–1 til Lillestrøm. Sandnes Ulf jager utligningen. Men da Skjølsvik stopper Lillestrøms Moryke Fofana med en sklitakling, viser dommer Tom Harald Hagen det røde kortet. Det er Sandnes-kapteinens andre gule i kampen, og dermed må han i garderoben.

– Det er klart det er frustrerende, særlig når vi er så aldeles på vei inn i kampen. Vi reduserer til 2–1 og har to gedigne muligheter og jager utringning, så blir vi fratatt den muligheten med det jeg mener er helt feil idømt rødt kort, sier trener Asle Andersen.

Skylder på dommeren

For etter at Skjølsvik fikk marsjordre, raknet det fullstendig for Sandnes Ulf. Da dommer Hagen blåste av kampen endte resultatet på 4–1 til de gulkledde.

Skjølsvik er ikke i tvil om hvem som har skylda.

– Synes du dommeren ødelegger kampen for dere?

– Ja. Hadde vi bare hatt 11 mann på slutten der ... Før utvisningen produserte vi tilløp på tilløp – vi hadde blant annet et skudd på åpent mål som ble reddet på streken. Vi spiller en bra andreomgang, så det er trist, sier Skjølsvik.

Utelukker ikke protest

Trener Asle Andersen utelukker ikke at klubben legger inn en protest mot utvisningen.

– Jeg har ikke sett tv-bildene, men jeg mener at ballen skyter fart etter taklingen, slik ser det krystallklart ut at Aksel er på ballen. Om det er muligheter for Aksel å slippe karantene, får vi se nærmere på, sier han.

Skjølsvik selv håper på protest.

– Hva skal protestordningen være god for hvis en slik episode som dette ikke går gjennom? spør han retorisk.

I bunn

Sandnes Ulf kan notere seg ett poeng på to kamper, og er nå i bunnen av tabellen.

– Ett poeng på to kamper er under pari, men vi må ta med oss de gode periodene i dag, og de gode periodene mot Odd, så skal vi ta poeng framover, sier trener Andersen.