Denne oppskriften fra Gastronomisk Institutt er på 24 kaker.
1 kg medisterdeig
4 ts salt
2 ss potetmel
1 ts nykvernet pepper
½ ts malt muskat
¼ ts malt ingefær
1 stk egg
3 dl melk
For å få best resultat bør medisterdeigen og melken ha samme temperatur, kaldt.
- Elt medisterdeigen seig sammen med saltet i en kjøkkenmaskin med grind.
- Tilsett mel og kydder, arbeid sammen og ha i egget.
- Så spe forsiktig med melk, litt og litt. Elt deigen seig mellom hver speing.
- Form til runde kaker og stek i smør i middelsvarm stekepanne.
- Ha medisterkakene over i en kasserolle med vann eller kraft/buljong.
- Kok opp og la trekke i 10 minutter til kakene er gjennomkokt. Eller, medisterkakene kan og legges i et ildfast fat og etterstekes i stekeovn ved 180 grader i ca 15 minutter.