Hopp til innhold

Medisterkaker

Medisterfarsen kan lages i god tid før den skal brukes, den holder seg i kjøleskapet i tre dager.

Video Andreas Myhrvold lager medisterkaker

Denne oppskriften fra Gastronomisk Institutt er på 24 kaker.

1 kg medisterdeig
4 ts salt
2 ss potetmel
1 ts nykvernet pepper
½ ts malt muskat
¼ ts malt ingefær
1 stk egg
3 dl melk

For å få best resultat bør medisterdeigen og melken ha samme temperatur, kaldt.

  1. Elt medisterdeigen seig sammen med saltet i en kjøkkenmaskin med grind.
  2. Tilsett mel og kydder, arbeid sammen og ha i egget.
  3. Så spe forsiktig med melk, litt og litt. Elt deigen seig mellom hver speing.
  4. Form til runde kaker og stek i smør i middelsvarm stekepanne.
  5. Ha medisterkakene over i en kasserolle med vann eller kraft/buljong.
  6. Kok opp og la trekke i 10 minutter til kakene er gjennomkokt. Eller, medisterkakene kan og legges i et ildfast fat og etterstekes i stekeovn ved 180 grader i ca 15 minutter.