Hopp til innhold

Søsteren til Maren Ueland: – En stor bit av meg er borte, og den får jeg aldri igjen

I går var det for sterkt for familien å dele minneordene deres fra bisettelsen til Maren Ueland. Nå ønsker de å takke for støtten og kjærligheten de har fått.

Malin Ueland

– DETTE ER UVIRKELIG OG FEIL: Sier søsteren Malin Ueland Nordås i minnetalen mandag.

Foto: Tom Edvindsen

– Dette er uvirkelig og feil, og det er urettferdig og vondt.

Slik starter Malin Ueland Nordås talen sin i Time kirke mandag.

– Jeg tenker på deg hele tiden. Vi hadde et så sterkt bånd, og et slikt bånd får jeg aldri med noen andre igjen. Du var min storesøster, min beste venn og du var den jeg kunne støtte meg til når ting var tøft. Vi skulle aldri skilles, sier Ueland Nordås.

Ble funnet drept

I desember i fjor var søsteren Maren Ueland (28) fra Bryne på ferie i Marokko, sammen med sin danske studievenninne Louisa Vesterager Jespersen (24).

Én uke før julaften ble de to venninnene funnet brutalt drept i Atlasfjellene.

Dobbeltdrapet etterforskes som terror. Minst fire av de drapsmistenkte har sverget troskap til terrorgruppa IS.

Vil takke for støtten

– Familien har i etterkant av bisettelsen sett at Malins minneord ikke skulle ha blitt holdt borte fra media. Malin er en relativt ung jente, og det kostet henne kolossalt mye å forberede seg til bisettelsen. Derfor ble det avgjort at hennes minneord ikke skulle vises, sier Ueland-familiens bistandsadvokat, Ragnar Falck Paulsen.

Ragnar Falck Paulsen

– FAMILIEN TAKKER FOR STØTTEN: Sier Ueland-familiens bistandsadvokat, Ragnar Falck Paulsen.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Han legger til at familien ønsker å takke alle som har vist dem støtte og kjærlighet, og at alle som vil skal få høre minneordene deres om Maren.

– Du vil alltid være med meg

– Det finnes mange nydelige versjoner av Maren. Dette er min versjon. Rettferdige, fine, ærlige og gode Maren vår. Du blir aldri borte for meg; det går ikke an. Du er med meg, og det ville du alltid være, sier Ueland Nordås og avslutter talen i bisettelsen.