Mann (23) gikk løs på biler i Stavanger

En beruset mann i Stavanger kan vente seg et saftig erstatningskrav etter å ha utført hærverk på åtte biler fredag morgen.

Hærverk på biler i Svend Foyns gate, Åsen i Stavanger

Personen som har tatt disse bildene, våkna tidlig fredag morgen av bråk fra gata. Vandalen ødela åtte eller ni biler

Foto: Tipser

– Jeg synes synd på dem som kom ut og fant speilene revet av, sier mannen, som blei øyenvitne til vandalen i Stavanger tidlig fredag morgen, til NRK.

Han bor i Svend Foyns gate, der en beruset mann kan vente seg et saftig erstatningskrav etter å ha utført hærverk på åtte biler i Svend Foyns gate på Åsen fredag morgen.

Mannen ble pågrepet og tatt inn til arresten av politiet like etter klokken 5.

Oppfordrer bileierne til å anmelde

– Da hadde han på kort tid rukket å knuse speilene på åtte eller ni biler, forteller operasjonsleder Brit Randulff i Sør-Vest politidistrikt.

– Han har stort sett gått løs på høyre speil på bilene. Det var et vitne som observerte ham og varslet oss, og vi tok ham mer eller mindre på fersken, sier Randulff til NTB.

Hun forteller at mannen kan vente seg flere erstatningskrav etter oppførselen. Politiet har oppfordret bileierne til å anmelde hærverket.

– Han vil nok måtte betale erstatning til personer som kommer til å anmelde ham. Så dette kan bli en dyr affære, sier operasjonslederen.

– Røska av bilspeil

Mannen som så hele opptrinnet våkna av lyder fra gata rett før klokka fem.

– Jeg hørte singling fra gata. Først lurte jeg på om det var postmannen. Da jeg så ut vinduet, så jeg vedkommende i aksjon, sier han, som ikke sjøl blei råka av hærverket.

– Bilen min slapp unna, men jeg pleier normalt å stå på den sida hærverket skjedde, sier han.

– Det gikk utover bilspeil. De blei røska av og kasta over hekken, forteller mannen.

Da han skjønte hva som var i ferd med å skje, ringte han politiet, mens samboeren tok bilder. Ifølge vitnet tok det ikke lang tid før politiet kom, og mannen blei umiddelbart arrestert.