NRK Meny
Normal

Mann = Mann?

Kan en person forvandles til en helt annen? Det har Rogaland Teater tenkt å gi svar på denne våren.

Mann = Mann
Foto: Anett Johansen Espeland / NRK

I Bertolt Brechts eneste komedie blir pakkhusarbeideren Galy Gay forandret fra fiskekjøper til kriger i løpet av en dag. For å finne ut om det er mulig tar regissør Tore Vagn Lid i bruk utradisjonelle metoder på Rogaland Teater.

Modelltog skal rulle langs veggene i salen. Musikerne skal sitte på galleriet og skuespillerne skal ut i publikumssalen. Det blir bruk av videolerret, tv-skjermer og sladrespeil i taket når den berømte dramatikerens eneste lystspill "Mann = Mann" settes opp fra 11. april.

- Jeg har aldri forstått poenget med å grave ned et orkester. Jeg har heller ikke skjønt hvorfor skuespillerne på død og liv skal bli værende på trygg avstand fra publikum hele tiden, sier Tore Vagn Lid.

Mann = Mann
Foto: Anett Johansen Espeland / NRK

Den prisvinnende teaterregissøren Tore Vagn Lid fra Bergen setter nok en gang opp det han kaller et visuelt hørespill. Et utradisjonelt musikkteater fra dagens mediaindustri, der det du ser ikke nødvendigvis er det du hører.

- Det er et forsøk på å bringe teateret nærmere musikken, og musikken nærmere teateret. Et forsøk, så for vi se.

- Jeg tror at det som er interessant med Mann = Mann er at det stiller et helt vitalt spørsmål om hvor mye en personlighet tåler før den endrer seg til en annen personlighet. Er det positivt eller negativt?

Mann = Mann
Foto: Anett Johansen Espeland / NRK