Lillestrøm stjal poeng i Stavanger

Lillestrøm tok ledelsen etter tre minutter. Viking presset på, men klarte ikke å ta tilbake kampen på eget gress. Dermed tok LSK sin første seier i eliteserien på 283 dager.

Video Sigurdarson dagens mann for LSK

Sigurdarson var dagens mann for LSK.

– Det har vært fantastisk. Vi scoret mange mål i de forrige kampene, men fikk endelig tre poeng i dag selv om vi ikke spilte perfekt. Endelig fikk vi en seier etter 20 kamper, sier Björn Bergmann Sigurdarson til NRK etter kampen.

Sigurdarson satte selv begge Lillestrøms mål og fikk endelig godt betalt.

– Vi hadde ikke ballen så mye som vi skulle ønske, men vi fikk tre poeng så det har ikke noe å si hvordan vi fikk dem. Nå gleder vi oss til å gå i 17. mai-toget i morgen. Vi skal legge oss, og sove smilende, sier han.

Ett mål på 14 målsjanser

– Det var veldig irriterende. Det virket som om vi var for komfortable. Vi hadde 14 målsjanser, og brenner veldig mange store sjanser. Jeg er veldig skuffet over at vi lot muligheten gå fra oss til å hente tre poeng. Fotball er øyeblikkets spill, og du kan ikke forvente å få mulighetene igjen, sier Vikingmanager Åge Hareide.

Video Åge Hareide var svært lite fornøyd etter kampen

Åge Hareide var svært lite fornøyd etter kampen.

Ikke uventet var han svært misfornøyd med laget sitt etter kampen.

– Jeg tror vi senket oss for mye. Vi hadde ikke nok samlet vilje til å vinne kampen. Vi spiller fin fotball, men det er noe som mangler. Vi klarer ikke å få ballen i mål. Skal vi være med å hevde oss i ligaen må vi vinne mer enn én kamp, legger han til.

– Tar med oss den gode følelsen

Magnus Haglund

Magnus Haglund var lettet, og så frem til å ta med seg følelsen videre.

Foto: Tom Edvindsen / NRK

De gules trener innrømmer at det var hardt å overvære kampen fra sidelinjen, men er lette og glad for tre poeng.

– Det er klart at jeg er veldig lettet. Det føles veldig godt. Vi kjempet og forsvarte oss hardt, sier Magnus Haglund.

– Det gir energi og selvtillit. Nå er vi frem til søndagens kamp, og er klare til å prestere. Vi tar med oss den gode følelsen, og gjenskaper arbeidsinnsatsen. Vi må jobbe knallhardt. Det er det vi er gode på. Finspillet kommer med selvtillit, legger han til.

Lillestrøm tok ledelsen

0-1: Allerede etter tre minutter fikk Viking en kalddusj i regnet på hjemmebane i Stavanger. Björn Bergmann Sigurdarson tok med seg ballen fra kanten og smalt til fra 20 meter. Ballen gikk via beinet til Sigurdsson og i mål bak en utspilt Jarstein.

Scoringen kom ut av intet, og imot det så vidt etablerte kampbildet. Etter målet var fortsatt Viking det beste laget. I løpet av de neste ti minuttene hadde Viking to store målsjanser ved Berisha og Anier.

Det sto 0–1 til bortelaget til pause på Viking stadion. LSK ble presset hardt av hjemmelaget. På tross av at de lå under spilte Viking godt og produserte flere gode målsjanser.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Viking - Lillestrøm

Lillestrøm feirer scoring under eliteseriekampen for herrer mellom Viking og Lillestrøm på Viking Stadion onsdag kveld, 16. mai 2012.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Mot spillets gang

0-2: Storscoreren skuffer ikke. Etter 65 minutter scorer Björn Bergmann Sigurdarson sitt femte mål i år mellom stengene til Jarstein. En dårlig klarering vinnes høyt på banen av Andersson. Westerberg tar med seg ballen inn i 16-meteren, men takles. Ballen ender hos Sigurdarson, som styrer den i mål ved første stolpe.

1-2: Endelig, etter 68 minutter, får Viking betalt. Danielsen slår frisparket inn i feltet, og finner Björn Andersson som stanger ballen i krysset.

Kjedelig kamp i regnvær

I det 77. minutt brenner målscorer Andersson en stor mulighet for hjemmelaget. Han får ballen etter en corner, står upresset og venter, men header like utenfor.

Viking presser på videre i kampen, men makter ikke å sette ballen mellom stengene til Loggi Magnusson. Et par krampetrekk fra begge lag, og kampen blåses av. De fremmøtte Vikingsupporterne fikk dårlig betalt i regnværet.