Hopp til innhold

Kvassheim gir opp Stortinget

Venstres førstemann i Rogaland de siste tolv årene vil slippe til nye krefter.

Gunnar Kvassheim
Foto: Gunnar Morsund / NRK

Gunnar Kvassheim skal bruke ukene framover til å se seg om etter nye muligheter og nye utfordringer.

– Jeg har en bakgrunn og kompetanse fra Storting og regjering som er en nyttig erfaring og jeg har hatt noen fantastiske år i rikspolitikken som jeg ikke ville vært foruten, sier han.

Nå er det imidlertid endelig farvel med tilværelsen på Stortinget.

– Nå har jeg vært førstekandidat for Venstre i Rogaland siden 1997 og fått tillit fra partiet ved gjentatte anledninger. Nå mener jeg det er andre sin tur å slippe til, så jeg kommer ikke til å være stortingskandiadat for Venstre i 2013, sier Kvassheim til NRK.

– Rogaland Venstre har stort potensiale

Tirsdag morgen konstaterer Gunnar Kvassheim at valget ikke ble "lystelig" for Venstre.
– Vi hadde store forventninger og arbeidet målbevisst med å gjøre et godt valg i Rogaland. Det lyktes vi ikke med, sier Kvassheim.

Kvassheim ser ikke svart på å avvikle stortingstilværelsen i Oslo og vende tilbake til Egersund, men ser at den manglende stortingsplassen er et problem for partiet.

LES: Gunnar Kvassheim ute av tinget

– Det er beklagelig for partiet at vi ikke har plass på rogalandsbenken de neste fire årene. Jeg tror vi trengs der. De løsningene vi har i forhold til næringspolitkk og klimapolitikk tror jeg Rogaland hadde hatt bruk for de kommende årene, sier Kvassheim.

Den avtroppende stortingsrepresentanten mener Venstre i Rogaland har et stort potensiale som vil komme til uttrykk allerede ved lokalvalgene til kommunestyrer og fylkesting om to år.