Hopp til innhold

Kontroll over brann i skip utenfor Haugesund

Det er satt i gang en stor redningsaksjon, etter at motoren i en supplyskip tok fyr, like utenfor Haugesund, nord av Karmsundet. Nå melder Hovedredningssentralen at de har kontroll over brannen.

Brann i supplyskip

Skipet ligger nå for anker, samtidig som slukningsarbeidet pågår.

Foto: Redningsselskapet

– Situasjonene er nå under kontroll, derfor har vi trukket resursene tilbake, sier Bjørn Jarle Åmild, som er redningsleder ved Hovedredningssentralen.

Supplyskipet Stril Myster slepes nå til land, hvor brannvesenet overtar slukningsarbeidet. Maskinrommet er foreløpig sperret av i båten, og røykutviklingen har avtatt.

– 14 personer er om bord på skipet, og alle er gjort rede for, opplyser Cecilie Øversveen, som er redningsleder ved Hovedredningssentralen.

Ikke evakuert

Personene er fortsatt om bord i skipet, som nå ligger for eget anker. De vil bli i båten til den er slept inn til land, ifølge Hovedredningssentralen.

Det er ikke meldinger om personskader.

Det er redningsskøyta Bergen Kreds, slepefartøyet HUTH, samt Sea King fra Sola som utførte redningsarbeidet på stedet. Brannvesen er stand by på Mortavika i Stavanger. De vil bli fløyet om bord om det er nødvendig.

Like før ti i kveld kom det melding om at de er i ferd med å få kontroll over brannen. Sea King trekkes tilbake til Karmøy lufthavn, hvor det blir stående i stand by der.

Brann i skip

Det er redningsskøyta Bergen Kreds, slepefartøyet HUTH, samt Sea King fra Sola som driver redningsarbeid på stedet.

Foto: Magnus Berning / NRK