Hopp til innhold

Lommetyver på tokt i Vågen

Politiet fikk lørdag en rekke meldinger fra folk som var blitt frastjålet lommebøkene sine i Vågen i Stavanger. Fremgangsmåten tyder på at tyveriene kan være organisert.

Tall Ship, onsdag 1

Når det er fullt av folk, får lommetyvene lett spill. Bare lørdag fikk politiet inn rundt ti meldinger om stjålne lommebøker i Vågen i Stavanger.

Foto: Marianne Terjesen / NRK

I folkehavet under Tall Ships Races lørdag ettermiddag kan lommetyvene ha hatt lett spill.

Ved 19-tida hadde politiet fått en rekke henvendelser fra folk som var blitt frastjålet lommebøkene sine.

- Vi har fått rundt ti henvendelser , men utelukker ikke at det kan være snakk om flere fornærmede, sa operasjonsansvarlig Kjetil Føyen da til Stavanger Aftenblad.

Politiet valgte da å gå ut over høytalerne fra scenen og advare folk.

Kan være organisert

Poilitiet tror at tyveriene kan være organisert, fordi framgangsmåten er svært lik.

Blant annet skal tyveriene ha skjedd kort tid etter at lommebok-eierne hadde tatt ut penger fra minibank.

Ikke flere

Søndag morgen var ingen tatt for lommetyveriene, og politiet hadde heller ikke fått inn flere meldinger i løpet av natta.

Det opplyser operasjonsleder vd Rogaland politidistrikt, Sølvi Didriksen Ravndal.

Fyll og bråk

Natt til søndag hadde politiet det også travelt med å rydde opp i en rekke tilfeller av fyll og bråk. I løpet av tre timer måtte de i følge politiloggen trå til i alt ni ganger.

Ved et utested i Kirkegaten måtte vaktene legge en brysom gejst i bakken. Han ble tatt med til arresten. Det ble også en mann som laget bråk ved et utested på Skagenkaien. I samme område ble en bysom gjest bortvist fra bykjernen etter å ha laget bråk i køen og slått til to vakter. Han blir anmeldt av vaktene og kan vente seg et oppgjør med politiet.

Lagde bråk på ferjekaia

Rett før klokka ett laget en mann i 30-årene bråk med ferjemannskapet på Fiskepiren. Etter at politiet hadde kommet, roet han seg og fikk være med ferja.

Også på Torget, i Nedre Strandgate, og ved flere utesteder på Skagenkaien måtte politiet roe gemytter og snakke folk til rette.

- Det var likevel ikke mer bråk enn vanlig en lørdagsnatt, sier operasjonsleder Sølvi Didriksen Ravndal.

Flere nyheter fra Rogaland