NRK Meny
Normal

Tomatene hans er blant verdens 100 beste

I konkurranse med tomatdyrkere fra hele verden, krysser tomatbonde Kåre Wiig fingrene for at han stikker av med prisen for «Verdens mest innovative tomatdyrker».

Kåre Wiig

Kåre Wiig viser frem tomatene han dyrker. Nå kan han få pris for å være innovativ.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

– Vi får håpe det beste, men jeg må jo si at jeg er stolt bare for å være blant de hundre beste i verden, sier tomatdyrker Kåre Wiig på vei til Berlin.

Han skal besøke frukt- og grønnsaksmessa Fruit Logistica i den tyske byen, og i morgen kan han være den som stikker av med prisen for verdens mest innovative tomatdyrker.

– Det er klart det betyr veldig mye for meg. Vi er et lite land, og at vi kan ha en representant er veldig bra.

En av to nordiske nominerte

Han er en av 100 nominerte når prisen deles ut for andre gang under Tomato Inspiration Event. I fjor var det Canada som vant. Wiig er eneste norske nominerte, og sammen med sin danske kollega, Alfred Pedersen, skal de forvare Nordens ære.

Wiig er heller ikke ukjent med priser, bare for noen uker siden vant han pris for tomatene sine under Det norske måltid i Stavanger.

Flere ulike små og store tomatvarianter har dukket opp fra Miljøgartneriet til Wiig de siste årene, og på spørsmål om hva som må til for å få mer heder, svarer han.

– Du skal være innovativ, og hele tida tenke på miljø. Det er viktig å dyrke frem en sunn tomat som også smaker godt, sier wiig.

Men han legger til;

– Det er ikke kun tomater dette går på, det går på innovasjon, og det å skape nye produkter.

Kåringen finner sted i Berlin, torsdag 5.februar.