Hopp til innhold

Innbrudd i gravemaskiner – verdier for 1,5 millioner kroner er stjålet

Politiet er på vei til Lagerveien på Forus i Stavanger, etter melding om innbrudd i tre gravemaskiner. Det skal blant annet være stjålet GPS'er. Ifølge politiet skal det være stjålet verdier for cirka 1,5 millioner kroner. Tyveriet skal ha skjedd i løpet av helgen.

– Det er frastjålet utstyr fra tre maskiner som er parkert like ved Tvedt Senteret på Forus, sier operasjonsleder Viktor Fenne-Jensen til NRK.

Rutene på gravemaskinene skal være knust, og alt av utstyr skal være stjålet. Det dyreste utstyret er disse GPS'ene, ifølge Fenne-Jensen.

– Vi mistenker at de som har gjort dette er mobile vinningskriminelle. De har en oppdragsgiver som bestiller oppdraget. Slike type tyverier er gjerne organisert fra utlandet, og erfaringsmessig er dette utstyret tatt ut av landet og distribuert utenfor landets grenser, sier han.

Politiet er på jakt etter tips og opplysninger om tyveriet.

– Det er mange bedrifter der som har overvåkning av Lagerveien og området rundt. Alt av dette er av interesse for politiet. Selv om overvåkningen ikke viser det aktuelle område, kan det vise mistenkelige kjøretøy eller personer, sier Fenne-Jensen.

Det er LHV Tjenester AS som eier maskinene ved Tvedt Senteret. Daglig leder Lars Henrik Vestbø er mandag morgen på vei til stedet for å møte politiet.

– Vi har jo egentlig ferie, men vi hadde en servicemann på plass i dag tidlig som oppdaget det. Jeg trodde maskinene skulle stå trygt der de stod, sier han.

Han er sikker på at det er mobile vinningskriminelle som har vært på tokt.

– En GPS-styring på en slik maskin har en verdi på mellom 300.000 og 400.000. I tillegg har de knust ruter og tatt litt andre ting, sier han.

Innbrudd i gravemaskiner på Forus
Foto: Tobias Hovland / NRK

Flere nyheter fra Rogaland

Beiarelva

Miljødirektoratet med advarsel – laksefisket kan bli stoppet