I dag kan Oilers bli seriemester

Erkerival Vålerenga er siste hinder for gulljagende Stavanger Oilers.

Tommy Kristiansen

SEIERSVANT: Stavanger Oilers har vært bortskjemte gulljagere de siste årene. Tommy Kristiansen håper å ta seiersrunder borte mot Vålerenga i dag.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

– Vi skal ta med oss det gode drivet i kampen mot Vålerenga i dag, sier Oilers-spiller Tommy Kristiansen før kampen.

Torsdag viste Oilers at de lukter edelt metall. Kalasseier med 13–0 mot Kongsvinger betydde scoringsrekord, samt at Lørenskog måtte følge opp mot Lillehammer. Det gjorde de, med 5-4-seier.

– Vi bestemte oss for å gå på med høy intensitet mot Kongsvinger, og fikk en «ketchupeffekt» utover i kampen, sier Kristiansen, som scoret tre mål mot Kongsvinger.

Ingen gullfest for siddisene – men i dag kan det skje, og det mot en av rogalendingenes argeste konkurrenter de siste åra: Vålerenga.

– Det er en perfekt mulighet til å ta seriegull. Det blir ikke bedre enn at vi hever trofeet i Jordal Amfi i dag, sier Kristiansen.

I løvens hule

Seiersvante Oilers har serien i sin hule hånd. Avgjør de ikke mot Vålerenga på Jordal Amfi, venter serietoer Lørenskog i en seriefinale på tirsdag.

Thoresen

TVILER IKKE: Oilers-trener Petter Thoresen er sikker på at gutta hans er klare til dyst mot Vålerenga – og at det ikke blir noe av en seriefinale mot Lørenskog.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / NTB scanpix

– Vi vet vi må levere i dag. Vålerenga kommer ikke til å gi ved dørene mot oss – det har de aldri gjort – og vi må være mentalt forberedt på å stille opp i duellspillet for å dra hjem med seriemesterskapet, sier Oilers-trener Petter Thoresen.

I går lova Oilers-center Kristiansen Aftenbladet at han skulle ta minst 100 seiersrunder på borteisen i Oslo, hvis Oilers tok hjem gullet.

– 100 runder er nok litt overdrevet, men jeg skal nok vise Vålerenga-fansen at det er vi som har vunnet, ja. Et par runder, før dommeren tar meg av isen, blir det nok.

Jevnt innbyrdes

Etter at Oilers så ut til å «ta» årets grunnspill enkelt tidligere i vinter, har resultatene svingt mer den siste tida.

Vålerenga og Oilers har møtt hverandre fire ganger denne sesongen. Oilers vant de to første. Vålerenga har gått seirende ut av de siste to.

For noen uker siden ble det Vålerenga-seier etter overtidsspill.

– Vi skal slå begge to: Vålerenga lørdag, og serietittelen med hjem til Stavanger, og Lørenskog på tirsdag. Fansen ville nok satt pris på en ren seriefinale, men serien ordner vi i dag, sier Kristiansen selvsikkert.

– Må du passe på at det ikke lurer seg inn en tanke om seriefinale på tirsdag?

– Nei, det tror jeg nok ikke. Vi starter sluttspillet allerede på fredag neste uke, så her gjelder det å avgjøre i dag, sier Kristiansen.

– Vi hadde aldri vunnet titler med en slik defensiv tankegang. De som tenker slik, holder seg nok andre steder, sier Thoresen.

Vil bygge nytt Jordal Amfi

DETTE HÅPER DE PÅ: Jubelscener som dette har de opplevd før. Jordal Amfi kan bli stedet hvor Stavanger Oilers sikrer gullet i dag.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix