NRK Meny
Normal

Hun kan vinne for femte gang – treneren er nominert for første gang

I morgen kan svømmeren Sarah Louise Rung for femte år på rad vinne pris på Idrettsgallaen. I år er også treneren hennes, Morten Eklund, nominert som årets trener. En skikkelig anerkjennelse av handikapidretten, mener duoen.

Morten Eklund, Sara Louise Rung

Superduoen fra Stavanger har oppnådd utrolige resultater. Nå blir kanskje begge hedret på Idrettsgallaen.

Foto: Frank Bremnes / NRK

– Jeg føler meg veldig privilegert som får jobbe med verdens beste utøver i sin kategori, sier Morten Eklund.

Hver dag står Morten Eklund på bassengkanten og følger Sarah Louise Rung. Treneren fra Madla har levd tett på verdensstjernen gjennom hele karrieren.

– Har utviklet oss sammen

– Han har fulgt meg hele veien. Jeg har alltid visst at han har hatt tro på meg, og fått meg til å bli en av verdens beste svømmere, sier Sarah Louise Rung.

– Vi har utviklet oss sammen. Hun har alltid ligget litt foran meg, så jeg har måttet skjerpe meg for å henge med. Jeg føler meg faktisk litt som læregutt ennå, selv om jeg har holdt på i mange år. Jeg lærer noe hver dag når vi trener sammen. Vi har et veldig godt samspill oss imellom. Jeg må ha verdens beste jobb, sier Eklund.

Treneren blir stadig mer imponert over verdens overlegent beste funksjonshemmede kvinnelige svømmer.

– Det er ikke så mange av dette kaliberet. Det er vel derfor hun er der hun er. Hun har tatt de riktige valgene de siste årene, og kommet langt, sier han.

På lørdag kan svømmeren Sarah Louise Rung for femte året på rad vinne pris på Idrettsgallaen. I år er også treneren hennes, Morten Eklund, nominert som årets trener. En skikkelig anerkjennelse av handikapidretten, mener duoen.

VIDEO: Sarah Louise Rung og treneren Morten Eklund er begge nominert til priser ved Idrettsgallaen lørdag.

Sarah Louise Rung

Sarah Louise Rung har vunnet prisen for «Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver» fire år på rad.

Foto: Varfjell, Fredrik / NTB scanpix

Har vunnet fire på rad

Fire år på rad har Sarah Louise Rung mottatt prisen «Årets kvinnelige funksjonshemmede utøver»r. Nå ska svømmeren til Hamar igjen. Denne gangen sammen med Eklund som er nominert som årets trener.

– Jeg synes det er kjempebra for alle som jobber med toppidrett for funksjonshemmede at vi er blitt så anerkjente at vi blir nominert sammen med alle de topp kvalifiserte trenerne. For handikapidretten sin del, og for alle som jobber med toppidrett for funksjonshemmede, kan du sette likhetstegn med det de funksjonsfriske gjør. Dette er en liten seier, sier Eklund.

Hvorfor er han en god trener?

– Han kjenner meg veldig godt, og vi har hatt et veldig godt samarbeid. Han ser når jeg er sliten og når jeg må pushes litt hardere. Han kjenner grensene mine veldig godt og vet hvordan jeg er, både i humøret og i vannet, sier hun.

– Den beste kvelden

Eklund skjønte før Rung at hun hadde et utrolig potensial som topputøver innen handikapidrett.

– Jeg visste at hun hadde det som skulle til. Men det er noe annet å gjøre det enn å si det. Hun har faktisk gjort det hun har sagt hun skal gjøre, sier han.

Jeg sa tidlig at: Nå er det noen dører som lukker seg, og andre som åpner seg. Hun valgte heldigvis riktig, slegger han til.

Og så spørs det om det blir dobbeltseier til Stavanger-duoen denne helgen.

– Det hadde blitt den beste kvelden i begges karrierer, sier Sarah Louise.

Sarah Louise Rung

Sarah Louise Rung forbedrer stadig sine egne verdensrekorder på flere distanser i bassenget.

Foto: Ekstrømer / NTB scanpix