Hopp til innhold

– Janne Johnsen bør bli samferdselsminister

Statssekretær i Samferdselsdepartementet, Geir Pollestad (Sp) håper Rogalands fylkesordfører for overta departementet han sitter i i dag.

Janne Johnsen

Rogalands fylkesordfører Janne Johnsen legges på bordet til ministerkabalen.

Foto: Odd Rune Kyllingstad

Geir Pollestad

Geir Pollestad (Sp) ser gjerne for seg Janne Johnsen (H) som ny samferdselsminister.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Det er den viktigste posten for Rogaland og jeg mener Janne Johnsen er en veldig god kandidat som ville ha passet godt inn i den stolen, sier Geir Pollestad.

Når det nå er klart at det er Høyre og Fremskrittspartiet som blir sittende i den nye regjeringen, begynner kampen om statsrådspostene. Høyre er forberedt på at de kan måtte gi fra seg statsrådsposter i departementer som er viktige for partiet, sier partileder og påtroppende statsminister Erna Solberg.

– Synes ikke vi skal være beskjedne

Rogaland hadde også Samferdselsministeren da Senterpartiveteran Magnhild Meltveit Kleppa satt i sjefsstolen fra 20. oktober 2009 til 18. juni 2012.

– Vi har store og viktige prosjekt som den regjeringen som sitter nå har satt i gang, så det er viktig å ha en statsråd med lokalkunnskap og med et hjerte for fylket, sier Pollestad.

Mye tyder på at Rogaland får flere statsråder i en ny blå-blå-regjering. Både Høyres nestleder Bent Høie og Frp-nestleder Ketil Solvik-Olsen regnes som nærmest sikre kort i ministerkabalen.

– Jeg håper vi får flest mulig statsråder fra fylket, men vi er et samferdselsfylke og det må vise igjen. Erna Solberg har sagt at Vestlandet skal være tungt representert, så jeg synes ikke vi skal være beskjedne, sier han.

– Frykter en urban minister

– Jeg er litt redd for å få en litt for urban samferdselsminister fordi vi har store utfordringer på fylkesvegene når det kommer til rassikring og vegbygging. Jeg har registrert at de skal bruke enda mer penger enn oss på Samferdsel, så da håper jeg de prioriterer Haukelitunnellene og E39 mellom Stavanger og Kristiansand, sier han.