Hopp til innhold

Hjelp, hva skal vi ha til middag!

Gladmatfestivalen er slutt for en måned siden, men matgleden stopper ikke der. Nå starter Gladmatskolen for deg som vil ha mer matglede.

Sist sesong hadde Gladmatskolen over 450 kursdeltakere. Den 10. september er det oppstart av skolen igjen. Så nå er det tid for å melde seg på. Alle kan delta, enten på fast oppsatte kurs, eller som bedrift eller vennegjeng, forteller Tove Ramstad som har vært «pytt og panne» både før og under festivalen.

Poenget med Gladmatskolen er at alle får lov til å lage maten selv. Deltakerne blir først kjent med råvarene gjennom presentasjon fra dyktige kokker og derfra blir det tilberedning av flere spennende retter som omhandler dagens tema. Kurset avsluttes med at alle setter seg ned og spiser det som har blitt laget, og over bordet blir matopplevelsen diskutert i lystig lag.

Annenhver tirsdag hele høsten vil det gå ulike kurs med forskjellige tema. Og temaene er både varierende og fristende: Fisk og Skalldyr, Tapas og Fingermat, og Sushi er de mest populære for tiden.

Oppstartingskurset har blitt kalt Singel og Sulten, og skulle passe ekstra godt til studenter. Dette kurset er forøvrig billigere enn de andre, nettopp med tanke på fattige studenter. 500 kroner er prisen satt til for studenter.

Kursene foregår på Godalen videregående skole fra kl. 17.00 til ca. kl. 22.00.

Flere nyheter fra Rogaland