Tidligere Avaldsnes-profil med skarp kritikk mot gamleklubben: – Glad jeg er ferdig i klubben

Etter en historisk sesong sluttet trenerteamet i Avaldsnes grunnet interne stridigheter. – Klubben må ta en grundig gjennomgang av personalpolitikken sin, sier høyreback Ingrid Ryland.

Ingrid Rydland

Avaldsnes' høyreback Ingrid Ryland måtte forlate klubben etter 2017-sesongen, til tross for at hun var blant Toppseriens beste forsvarsspillere.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Det var stor jubel i Telenor Arena da Avaldsnes sikret klubbens første cupgull.

Men jubelen stilnet raskt ...

Først forsvant Ingrid Ryland ut dørene. Høyrebacken var blant ligaens beste forsvarsspillere i forrige sesong, men fikk ikke fornyet kontrakt med sølvvinnerne i Toppserien.

Ingrid Rydland

– Jeg er glad for at jeg ikke er med videre i klubben, sier tidligere Avaldsnes-spiller Ingrid Ryland.

Foto: Thomas Halleland / NRK

– Jeg hadde en av mine beste sesonger noensinne. Det ga ikke mening at jeg ikke skulle få tilbud om ny kontrakt. Ledelsen sa det handlet om økonomi, selv om de bekreftet at jeg var langt unna lønnstoppen i klubben, forteller Ryland.

Trenerteamet forsvant: – Det var nok

Lille julaften ble det klart at også Jacobsen forlot klubben.

– At Ingrid ikke fikk ny kontrakt var mye av grunnen til at jeg også ville ut. Det sier noe om ambisjonene videre. Hun er meget god og heller ikke dyr, sier fjorårets Avaldsnes-trener Per Inge Jacobsen.

Både han og assistenttrener Kent Michael Bøe, som forlot klubben dagen etter Jacobsen, skal ha kjempet hardt for å beholde Rydland, uten hell.

– Jeg hadde vært i klubben i 13 år, men fikk ikke fortsette som assistent. De ønsket meg videre som toppspillerutvikler på måned-til-måned-kontrakt. Da så jeg ingen grunn til å være med lenger. Det var nok, forteller Bøe.

Cupgull

JUBELEN BLE BORTE: Trenerteamet i Avaldsnes sluttet i klubben etter interne stridigheter. – Ikke poeng å være trener her.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Han har tatt over hovedansvaret for herrelaget til Haugar, som tidligere var trent av tidligere utenlandsproff Steffen Iversen.

Enige om å være uenige

Ifølge Avaldsnes' pengesterke styreleder, Arne Utvik, skyldes uenigheten at klubbens styre ønsker å ansette en sportssjef som skal ha siste ord når laget skal tas ut.

– Da er det ikke så mye poeng å være trener. Vi ble enige om å være uenige, kommenterer Jacobsen.

– Du trenger ikke være genierklært for å se at ansettelsen av en sportssjef som skal ha siste ord ved et laguttak, er et åpenbart tillitsbrudd mot treneren. Det er veldig spesielt, utdyper Ingrid Ryland.

Arne Utvik og Elise Thorsnes

Arne Utvik og cupfinalens eneste målscorer, Elise Thorsnes, feiret i slutten av november klubbens første cupgull.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Til NRK forteller Arne Utvik og sportslig leder, Ove Arnesen, at det også skal ha vært misnøye blant en stor del av spillerne.

– Gjennom spillersamtaler har det kommet frem at spillerne ønsket mer kompetanse inn i klubben, sier han, og legger til at det som har skjedd er kjedelig.

Det mener den tidligere treneren, Per Inge Jacobsen, er direkte feil.

– Flere av spillerne har uttalt at det ikke stemmer, sier han, og påpeker at han ikke har noen vonde følelser mot klubben.

– Jeg har det fint. Vi tok cupgull og seriesølv med halvparten av budsjettet til de foregående trenerne i klubben, sier han.

– Glad jeg ikke fikk være med

For assistenttrener Kent Michael Bøe var det tungt å ta farvel med Avaldsnes.

– Jeg var utrolig glad i klubben. Når det skjer på denne måten, så er det både tungt og trist. Nå har jeg fått det hele litt på avstand, sier Bøe.

Kent Michael Bøe

Etter 13 år var det slutt. – Det var både tungt og trist, sier tidligere assistenttrener Kent Michael Bøe.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Ingrid Ryland, som skal spille for svenske Djurgården i 2018, mener Avaldsnes har behandlet trenerteamet på en særdels dårlig måte.

– Slik det utviklet seg, så må jeg virkelig si at jeg er glad for at jeg ikke er med videre i klubben. De må ta en grundig gjennomgang av personalpolitikken sin. Det handler ikke kun om hvordan de har behandlet meg, men også andre spillere og trenerteamet, sier høyrebacken.

Per Inge Jacobsen, trener Avaldsnes

Tidligere Avaldsnes-trener Per Inge Jacobsen mener det er feil at spillerne vendte seg mot trenerteamet.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

– De lyver og skviser dem ut. Det synes jeg ingenting om, legger hun til.

Arne Utvik har ikke ønsket å svare på kritikken fra Ryland. Han viser til sportslig leder, Ove Arnesen, som uttaler at de ikke lyver i Avaldsnes.

– Dramatisk

Sportsleder i Haugesunds Avis, Terje Flateby, retter også kritikk mot klubben. Han er klar på at trenerteamet burde få jobbet videre.

– Det var ingen bombe når beskjeden kom, men jeg opplever situasjonen som ganske dramatisk, sier han.

Flateby mener styret, med Arne Utvik i spissen, kom med en klar mistillitserklæring mot trenerteamet.

– Når de fratar treneren fullmakten til å ta ut laget, så er det som en avskjedigelse å regne.

Terje Flateby

DRAMATISK: – Jeg opplever situasjonen som ganske dramatisk, sier Terje Flateby i Haugesunds Avis.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Ny trenerjakt

Nå må Avaldsnes ut på trenerjakt igjen. Klubben har de siste fem sesongene hatt syv hovedtrenere.

– Vi skulle selvfølgelig ønsket en større kontinuitet, men vi må finne den rette. Den rette som følger vårt styres retningslinjer, og kanskje ikke bare sine egne, sier Arne Utvik.

– Kan du være et problem for klubben?

– En stor utfordring er det nok uten tvil. Men skal jeg være ærlig så tror jeg ikke vi hadde kommet så langt på godt og vondt uten at jeg hadde vært sånn, svarer han.