Kobles til Red Bulls

Viking-aktuelle Åge Hareide kobles til den amerikanske klubben Red Bulls.

Örgrytes norske trener Åge Hareide
Foto: Pedersen / Scanpix

Avisen New York Post spekulerer i om den nyutnevnte sportsdirektøren i klubben, Erik Soler, vil ha med seg den tidligere landslagstreneren til New York.

Nå bekrefter også ledelsen i Örgryte for første gang at Hareide har hatt kontakt med en klubb utenfor Norden og at det var årsaken til at han ba om mer betenkningstid på tilbudet fra Örgryte.

Erik Soler

Erik Soler

Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Soler bekreftet tidligere i denne uken at han blir ny sportdirektør i New York-klubben Red Bulls.

Viking avventer i dag et svar fra Hareide på et kontraktsforslag klubben har oversendt den tidligere landslagssjefen.

Spekulasjoner

Det har tidligere vært spekulert i om Hareide har hatt et attraktivt tilbud fra en klubb utenfor Norden, men hverken Hareide selv eller andre har villet bekrefte dette.

Hareide, som også har vært tilbudt en managerrolle i sin næværende klubb i Örgryte i Sverige, skal imidlertiid overfor den svenske klubbledelsen ha sagt at han hadde et tilbud fra en jobb utenfor Norden.

Utenfor

Styreleder i Örgryte , Lars Ranäng, bekrefter i dag dette overfor NRK.

- Vi kan ikke si noe annet enn at det dreier seg om en klubb utenfor Norden, sier Ranäng.

NRK har ikke lykkes å komme i kontakt med hverken Hareide, Soler eller Vikings sportsdirektør, Egil Østenstad, i dag. Ingen har besvart henvendelser fra NRK.

Flere klubber

Åge Hareides agent, Lennart Norgren, ønsker heller ikke å si noe om ryktene omkring interessen fra Red Bulls:

- Akkurat nå prøver vi å komme til enighet med Viking. Men det finnes en rekke andre interesserte klubber, uten at jeg vil nevne navn på dem, sier Norgren til Dagbladet.

Attraktiv

Den svenske nettavisen sportsday.se skriver i dag at tidligere forbundskaptein og trener i Vålerenga, Olle Nordin, blir Hareides arvtager i Örgryte. Det var det samme nettstedet som søndag skrev at Hareide hadde bedt om en utsettelse på tilbudet fra Örgryte fordi Hareide hadde kontakt med en svært attraktiv klubb utenfor Norden.

"Men norrmannen ska inte till Viking Stavanger, inte heller till Rosenborg. Det handlar om ett mycket, mycket lukrativt anbud från ett utomnordiskt land, enligt vad Sportsday erfar. Ett som man inte tackar nej till om man är 56 och ser sig själv som tränare i högst fyra-fem år till", skrev nettavisen med kilder i Örgryte.

Ledig jobb

New York-klubben Red Bulls endte sist i sin avdeling i den amerikanske proffligaen forrige sesong. Og klubben er på jakt etter ny hovedtrener. Det kan bli Erik Solers jobb.
Hovedtrener Juan Carlos Osorio gikk av i august i år og assistentrener Richie Williams har overtatt jobben mildertidig i påvente av at ny hovedtrener er på plass.

Eksport

Til VG sa Soler selv følgende om jobben for få dager siden:

- Planen er å være med på å bygge en storklubb. Vi har en fantastisk oppbacking fra Red Bull. En slik utfordring er det vanskelig å si nei til. Nå mangler det bare å få arbeidstillatelse slik at jeg slipper inn i landet. I tillegg er det utrolig morsomt å være med på å eksportere norsk fotball til andre kontinenter. Dette ser jeg på som en fantastisk spennende utfordring, sier Solér.Les mer om Hareide og Viking her: