NRK Meny
Normal

– Nå er det livsfarlig å gå tur her

Et friområde i Buggeland, på toppen av Bogafjell, sør for Sandnes er sperret av. Flere trær har veltet, og mange står og vipper, melder Bydrift i Sandnes kommune.

Elin Bore ved Bogafjell

Elin Bore, seksjonsleder i Bydrift i Sandnes kommune, har sperret av flere veier inn til Buggeland.

Foto: Øystein Otterdal / NRK

– Innimellom er det så vidt vi klarer å stå her. Det er enorme krefter i sving, sier Elin Bore, seksjonsleder i Bydrift i Sandnes kommune.

Derfor har hun satt opp sperrebånd flere steder rundt i området. Hun har også stanset personer som har vært på vei inn i området der vinden herjer.

– Folk har ikke tanke for hvor farlig dette er, så jeg er bekymret. Det er masse trær som står på vippen, som det er rett før tipper, sier hun.

– Trærne legger seg som fyrstikker

– Det er mye rotvelt, som egentlig er det farligste vi kan oppleve i skogene våre. Trærne kan rette seg opp igjen, og det er veldig farlig dersom barn leker i disse områdene. Derfor skal vi rydde så fort vi kan når vinden har løyet, sier Bore.

Likevel går folk i området.

– Det blåser såpass mye at trærne legger seg som fyrstikker, og det sier seg selv at det ikke er så bra å få et grantre i hodet. Noen trær har også blåst rett av stammen, sier hun.

Hun har også besøkt Figgjo, der en del trær har blåst over ende, men ikke i like stor skala.

Trær overende på Buggeland, Bogafjell

Flere trær har blåst over ende i friområdet på Buggeland.

Foto: Øystein Otterdal / NRK