NRK Meny
Normal

Nå har de regna 2341 algebra-oppgaver hver

De 35 elevene i klassen ved Akademiet videregående skole i Sandnes vil vinne Algebra Challenge. Derfor har de regna oppgaver i hele natt.

Akademiet videregående skole og Algebra Challenge

Elevene i klassen ved Akademiet videregående i Sandnes har holdt det gående i Algebra Challenge med sjokoladekake, boller og algebra i hele natt. Ingen av dem har duppet av, hevder de.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

Dragonbox og Algebra Challenge

Konkurransen gjennomføres ved hjelp av algebraspillet Dragonbox.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

– Vi har veldig lyst til å vinne. Da ser vi ingen annen mulighet enn å jobbe om natta for å ta ledelsen, sier en av elevene, Ingvild Selle Rundberg.

Da NRK møtte henne rundt klokka 05, hevda hun at de ikke var spesielt trøtte.

– Det er kjekt. Vi er en målretta klasse, så det går veldig fint, sier hun.

Statsministeren har appen

Algebra Challenge er en interaktiv matematikkonkurranse som pågår denne uka, fra mandag til fredag. Målet var at de 40.000 påmeldte elevene og 800 lærerne skulle løse 350.000 ligninger til sammen denne uka, men allerede mandag formiddag passerte de mer enn 400.000.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Erna Solberg

Mandag var statsminister Erna Solberg på Sandnes videregående skole, som også deltar i konkurransen.

Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix

Konkurransen gjennomføres ved hjelp av algebraspillet Dragonbox. Da statsminister Erna Solberg var i Rogaland mandag, besøkte hun Sandnes videregående skole, som også deltar i konkurransen.

Statsministeren har sjøl lasta ned spillet på sitt nettbrett.

Sjokoladekake og boller

– Å bruke lekemetoden fra spill til hele tiden å øve på logikken i matematikk, det syns jeg er utrolig morsomt. Algebra er et av områdene der elevene og faktisk også lærerne har slitt, det oppfattes som litt vanskelig og komplisert. Men når læreren har tatt deg gjennom den grunnleggende logikken, vil et slikt spill gjøre at du skjønner mer intuitivt hva læreren har forklart. Spill er en ekstrametode for å lære ting, sa Solberg til NTB mandag.

Utenfor klasserommet ved Akademiet videregående sto både sjokoladekake og boller da NRK var innom.

– Det har vært litt slitsomt, men vi har fått i oss sukker, og klart å holde oss våkne, sier Charlotte Ziesler, som påstår at ingen av de 35 elevene har sovet et eneste minutt.

– Det går på autopilot

Torsdag ligger de på fjerdeplass på landsbasis, og det er ikke mange oppgaver opp til tredjeplassen, ifølge Ziesler.

– Matte er gøy, sier hun, til overtrøtt latter fra de andre.

– Det går veldig på autopilot nå. Vi kommer til å få seksere alle sammen. Vi lærer matte av det, så det er et veldig bra konsept, mener Selle Rundberg.

2341 oppgaver i gjennomsnitt

Klokka fem hadde klassen regna 2341 oppgaver hver – i gjennomsnitt. Vebjørn Ohr trakk snittet opp med sine over 3000 oppgaver.

– Alle er riktige, trodde han.

Xenia Cappelen mener klassemiljøet blir bedre av konkurransen.

– Vi har vært litt «gjengete», men nå er alle med og jobber for et felles mål. I tillegg vil vi bryte ned fordommer mot privatskoler, og vise at vi må legge ned en egeninnsats. Vi kjøper oss ikke til gode karakterer uten å gjøre noe selv, sier hun.