NRK Meny
Normal

Håper på fullsatt stadion mot Sarpsborg

På torsdag er Viking klar for semifinale i cupen mot Sarpsborg, så langt har de solgt 10.000 billetter, men de håper at mange flere blir med og lager fotballfest i Stavanger.

Viking takker fansen

Vikings Suleiman Abdullahi og resten av spillerne takket supporterne etter at laget slo ut Molde i cupen.

Foto: Ness, Jan Kåre / NTB scanpix

Einar Grøttem

Einar Grøttem driver Vikingbutikken.

Foto: Hanne Høyland / NRK

– Det ser lovende ut. Nå nærmer vi oss 10.000 solgte billetter. Det hadde vært gøy hvis det kom et sted mellom 14-16.000 på kampen, sier Einar Grøttem, i Vikingbutikken.

For første gang siden stadionet ble åpnet i Jåttåvågen skal Viking spille semifinale i cupen der.

– Burde det ikke allerede vært utsolgt når vi snakker om en semifinale i cupen?

– Jo, vi kunne godt sagt at det burde være slik, og hadde vi gått en syv åtte år tilbake i tid, så hadde det nok vært det. Da var det fotballfeber i byen, sier han.

Forventer godt salg

Da kvartfinalen gikk av stabelen ble 70 prosent av billettene solgt de to siste dagene, så det er enda håp, forsikrer han.

– Vi forventer godt salg i løpet av dagen og morgendagen.

Rogalendingene viste optimistiske tendenser da det ble klart at Viking tok seg videre til semifinalen. Etter kvartfinalene hadde Thon Hotel femti prosent mer trafikk på nettsidene sine enn vanlig fra Rogaland og Trøndelag.

Trenger støtte før en eventuell finale

Før ivrige Vikingfans bestiller hotellrom til finalen bør de aller først være med å heie dem frem i semifinalen, mener Einar Grøttem.

– Det er klart vi skulle ønsket at folk var like ivrige til å komme seg til semifinalen, som å finne et hotellrom, men jeg tror de kommer, sier han.

Ved cupkampene må alle kjøpe billetter på lik linje, om de har sesongbilletter eller ikke. Dermed er 10.000 solgte billetter ikke så aller verst.

– Vi er fornøyde altså, men vi ønsker enda mer folk på stadionet, slår han fast.