politi haugesund
Foto: Thomas Halleland / NRK

Gravlundsdrapet i Haugesund

Oppsummert

67 år gamle Bjørg Marie Skeisvoll Hereid døde etter å ha blitt angrepet av en mann med øks på Vår Frelsers gravlund 19. februar 2019. En 49 år gammel mann er tiltalt for drapet. Rettssaken startet 4. november.

  • Ber om tvunget psykisk helsevern

    Aktor Folke Åmlid ber om at den tiltalte 49-åringen dømmes til tvunget psykisk helsevern. Det sa han i sin prosedyre i Haugaland tingrett tirsdag ettermiddag. Aktor viste til de sakkyndiges vurdering av tiltalte som kronisk psykotisk. – Tiltalte må rammes inn med tvang for å hindre andre forbrytelser, sa Åmlid.

    Statsadvokat Folke Åmlid
    Foto: Marthe Synnøve Johannessen / NRK
  • Advarte mot nye voldshandlinger

    De rettsoppnevnte sakkyndige psykiaterne konkluderer med at den tiltalte 49-åringen har en kronisk psykose, og at han dermed ikke er strafferettslig tilregnelig. De sakkyndige forklarte også i Haugaland tingrett i dag at de i en rapport i 2017 påpekte at det var stor risiko for nye voldshandlinger. Den gangen ble tiltalte overført fra fengsel til Valen psykiatriske sykehus i Kvinnherad, men fikk etter en tid dra hjem. Han fikk da ingen oppfølging.

En mann i 40-årene er siktet for drapsforsøk etter at han angrep en kvinne på en gravlund i Haugesund tirsdag. Natt til onsdag døde kvinnen av skadene.