NRK Meny
Normal

Gråtass flytter inn i Kongeparken

Traktoren Gråtass, kjent fra barne-tv, flytter til Kongeparken i sommer. Her skal den få sitt eget land.

Gråtass hovedbilde
Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

– Gråtass flytter hjem. Traktoren flytter hjem til traktorland og vi er veldig stolte av å kunne offentliggjøre at Gråtass kommer til Kongeparken og Rogaland, sier lekemester Håkon Lund.

Gråtassland vil bygge på alt som Gråtass har blitt kjent for. Kongeparken skal ta i bruk det siste innen teknologi for å virkeliggjøre illusjoner som før bare kunne vises på film.

– Området vil bli rikt på aktiviteter, og kjernen i barnas opplevelse vil naturligvis være å møte selveste Gråtass. Husk også at de skumle skraphandlerne kan dukke opp, sier Lund.

Håkon Lund

Håkon Lund gleder seg over årets storsatsing i Kongeparken.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

Del av Jærgården

Gråtassland skal plasseres oppe ved Jærgården-området.

– Vi har to hus der som er fra slutten av 1800-tallet, som det er færre enn hundre stykker av igjen her på Jæren. Så det er veldig naturlig at Gråtassland ligger i det området, sier Lund.

Foreløpig er ikke alle detaljene på plass, men lekemesteren forsikrer om at alt blir gjennomsyra av landbrukstemaet.

– Landet skal bestå av masse traktorer selvfølgelig. Alle disse traktorgreiene får en himmel å komme i, men det viktigste er jo at du skal føle at du kommer inn i filmen, inn i Gråtass-filmen, sier han.

For de yngste barna

Det er aller helst de yngre barna som er målgruppen for attraksjonen. Fra de aller yngste og opp til barn i seksårsalderen.

Barn med Gråtass

Barna fra Kreative barnehage i Sandnes fikk hilse på Gråtass.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

– Og foreldrene. Det er nok mange fedre og noen mødre som syns det er veldig morsomt å kjøre en supermoderne Massey Ferguson-traktor, sier Lund.

Så her blir det ingen ville karuseller?

– Det blir det ikke. I fjor satset vi i den retningen, da vi åpnet Fossen. Vi prøver å gjøre det beste vi kan innenfor de forskjellige målgruppene, sier lekemester Lund.

Største satsing noensinne

Satsingen vil koste Kongeparken mellom 30 og 50 millioner kroner i investeringer i løpet av de neste fem årene.

Har du tro på at denne satsingen vil gå bedre enn Fossen i fjor?

– Ja, i fjor hadde vi store problemer med Fossen. Gråtass har jo stor styring på hele prosjektet her, så jeg regner med at han har orden i sysakene sine. Alt ligger til rette for at dette åpner på tida, 7. juni, avslutter Lund.

Årets storsatsing i Kongeparken er traktoren Gråtass, som får sitt eget land.