Frisk skapte problemer for Stavanger Oilers

Oilers - Frisk Asker

Regjerende ishockeymester Stavanger innledet sesongen litt trøblete. Det ble bare 5-4-seier etter forlengning og straffer mot Frisk Asker på borteis tirsdag. (Arkivbilde)

Det var Frisk som forrige sesong skapte vanskeligheter mot Stavanger. Laget vant tre av de fem møtene i fjor. Tirsdag kom Asker-laget tilbake etter å ligget under 0-4.

Dan Kissel var frampå og sto for det eneste målet i en jevnspilt åpningsperiode. Det var i midtperioden at Stavanger satte tingene på plass, i hvert fall innledningsvis.

Pål Gulbrandsens seiersvante gutter gikk ut i 100, og før det var gått to og et halvt minutt, hadde gjestene satt ytterligere tre pucker bak Frisk-målvakt Nicklas Dahlberg.
Først ut var Eirik Salsten som etter 11 sekunder gjorde 2-0, og etter 1.50 hadde Henrik Medhus gjort 3-0, mens Tommy Kristiansen økte til 4-0 etter 2.27.

Hjemmelaget utnyttet sjansen da de fikk muligheten til å spille fem mot tre, og Ryan Hayes reduserte til 1-4, mens Torstein Nordrum reduserte ytterligere en gang i et overtall.

Etter den store ledelsen virket det som om Stavanger mistet initiativet fullstendig. Før perioden var omme var ledelsen redusert til bare ett mål. Oskar Nilsson gjorde 3-4, og nok gang var det med en Stavanger-spiller i utvisningsboksen. Hadde det ikke vært for en opplagt Ruben Smith, kunne utligningen også ha kommet