NRK Meny
Normal

Foreldre og elever aksjonerte mot skolekutt

Nærmere 150 store og små møtte i kveld opp foran rådhuset i Stavanger med en klar beskjed: De ønsker ikke at skolene skal rammes av dramatiske kutt.

Foreldreaksjon

Med plakater og fakler var budskapet til både elever og foreldre tydelig utenfor rådhuset i kveld.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

– Så bra oppmøte. Ja, dette viser at saken er viktig.

Initiativtaker Petter Enoksen er fornøyd med at foreldre og barn, midt i leggetid, trapper opp foran rådhuset for å markere sin misnøye med skolekutta. De vil vise at de bryr seg om å ha en god skole i Stavanger.

– Vi ønsker at skolene skjermes videre i prosessen. Budsjettet er ikke vedtatt ennå, sier Petter Enoksen.

Enoksen på foreldreaksjon

Initiativtaker Petter Enoksen leverte over 1000 underskrifter imot store skolekutt.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

Det er varsla store kutt i økonomiplanen fram til 2018. Foreldrenes kampvilje er ikke bare retta mot budsjettet for 2015.

– Vi må se til at det ikke blir store kutt, også for tiden framover. Vi frykter at vi får en dårligere skole, dersom for eksempel lærertettheten blir mindre, sier Enoksen.

– Det kan bli vanskeligere å tilpasse undervisningen til hver elev, og at de som trenger det, ikke får den hjelpen de har behov for, legger han til.

Mindre kutt enn foreslått

I går reduserte flertallspartiene i skolekuttene med 50 millioner. Fra rådmannens forslag på 84 millioner er kuttet i oppvekstbudsjettet nå på 34 millioner. Men foreldrene er likevel ikke fornøyde.

– Vi må holde oppe trøkket, for kuttene er fortsatt betydelige. Det hadde vært fryktelig dersom rådmannens forslag gikk gjennom, så det er gledelig at kuttene blir mindre.

Foreldreaksjon

Etter oppfordring fra Foreldrenes arbeidsutvalg (FAU) stilte mange foreldre opp for å vise sin misnøye mot skolekuttene.

Foto: Cecilie Berntsen Jåsund / NRK

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø mener forslaget de har presentert, er en bra løsning for skolen.

– Når vi legger tilbake 50 millioner viser vi at vi prioriterer barn og unge. Det meste skal være på rammen til skolene er et viktig signal om at vi tar dette på alvor. Skolene er en del av forebygging og tidlig innsats.