Se syklistene kjempe seg opp Tinghaugbakken

Årets Nordsjøritt er over, og flere tusen slitne kropper har kommet frem til Sandnes etter ni mil på sykkel. For mange ble turen opp Tinghaugbakken en opplevelse preget av melkesyre og krampe.

Tinghaugbakken ved Tu i Klepp er beryktet for bratt stigning og særdeles god stemning.

VIDEO: Skrubbsår, kramper og store smil preget den beryktede Tinghaugbakken.

Til og med Thor Hushovd måtte pese litt ekstra opp den beryktede Tinghaugbakken på Tu i Klepp da de mange tusen syklistene tråkket fra Eigersund til Sandnes lørdag.

Smerter, kramper og skrubbsår er sentrale ord som kan beskrive turen opp bakken i Klepp, men imponerende mange smil var også på plass da Nordsjørytterne kjempet seg gjennom den ni mil lange løypa.

Fredrik Galta ble beste mann, og vant eliteklassen for herrer i Nordsjørittet med tiden 1:47:44. Susanne Andersen (17) ble beste kvinne i mål, med tiden 3:10:16.

Se bildedryss fra folkefesten:

Medaljeutlevering ved målgang
Foto: Eirin Larsen / NRK

Mindre kamp om plassene

Tidligere år har det vært kamp om plassene, men i år er interessen lavere.
I fjor fullførte 9000 av de 12.500 påmeldte rittet.

– Jeg tror nok interessen flater ut. Det er ikke så mange færre syklister, men det er mange flere ritt. Vi er fornøyde med alt over 10.000, og er glad for å ha etablert oss som landets nest største, sier Ommedal.

I år, for første gang, får også jentene egen løype i Nordsjørittet. Løypa er 45 kilometer lang, går fra Nærbø sentrum og følger Nordsjøritt-løypa til målgang i Vågen i Sandnes.

Helseministeren kom i mål på tiden 6:38:54.

VIDEO: Helseministeren kom i mål på tiden 6:38:54.

Fylkesordfører Janne Johnsen syklet de 45 kilometrene fra Nærbø til Sandnes for første gang. Det fristet ikke til gjentagelse. Men neste år er det Sandnes-ordfører Stanley Wirak som har lovet å stille til Start i sykkelrittet.

VIDEO: Fylkesordfører Janne Johnsen syklet de 45 kilometrene fra Nærbø til Sandnes for første gang. Det fristet ikke til gjentagelse. Men neste år er det Sandnes-ordfører Stanley Wirak som har lovet å stille til Start i sykkelrittet.