Hopp til innhold

Flukt fra Stavanger2008

Det er et faresignal når så mange som åtte sentrale personer i Stavanger2008 har sluttet i løpet av planleggingsperioden. Frp vil ha redegjørelse.

Stavanger2008

- Det er et faresignal. Det sier direktør på Handelshøyskolen BI i Stavanger, Bjørn Bugge. 

Bare siden i vår har fem sentrale personer valgt å forlate kulturhovedstadens stab, og denne uken har ytterliger to personer sagt opp.

Mary Miller

Mary Miller avdramatiserer det som skjer.

Foto: NRK

- Det er noe vi må leve med sier 2008-direktør Mary Miller om oppsigelsene.

Til sammen åtte sentrale personer har forlatt 2008-skuta i løpet av de siste to årene. Vi snakker om to kommunikasjonsdirektører, en programsjef, en produsent, to prosjektrådgivere og prosjektlederen for åpningsseremonien.

Bare siden i vår har fem sluttet, og den siste nyheten idag er at direktørens personlige assistent, Margrethe Grinde, går til rådmannsstaben i Stavanger. Når vi vet at staben bare er på 24 personer er dette stor gjennomtrekk, som sjefen for kulturhovedstaden ikke kan sitte stille og se på, mener direktør for Handelshøyskolen BI i Stavanger, Bjørn Bugge.

- Signal om at noe kan være galt

- Det normale for en leder vil være å følge gjennomtrekk med et skarpt og våkent blikk, for det ligger et sterkt signal om at noe kan være galt hvis gjenomtrekk i bedriften er høy, sier Bugge.

Men 2008-direktør Mary Miller avdramatiserer det som skjer.

- Forandring i en organisasjon - og spesielt i en dynamisk organisasjon som vår - er uunngåelig, sier hun.

Vi er stolte av folkene våre som får gode jobber. Hun mener gjennomtrekken skyldes at staben hennes er attraktive i jobbmarkedet.

- Når folk er på jakt etter virkelig gode folk overrasker det meg ikke at de leter her innen vår organisasjon, sier Miller.

Samarbeidsforhold

De som har sagt opp i Stavanger2008 er forsiktige med å uttale seg i media. Prosjektlederen for åpningsseremonien, Kristina Telfer, hadde sin siste arbeidsdag i går. Hun har bare en kommentar: Forventningene sto ikke i samsvar med ressursene. Etter det NRK har grunn til å tro har det også vært misnøye med samarbeidsforhold og ledelse blant de som har sluttet.

Styreleder Leif Johan Sevland kommer likevel ikke til å be om noen redegjørelse foreløpig.

- Nei, ikke på grunnlag av det som skjer nå. Vi jobber i nær dialog med direktøren om mange ting i forbindelse med 2008. Vi har en tett og god kontakt. Noen har sluttet av ulike grunner. Det får vi leve med og jobbe for å rekruttee nye, sier Sevland.

Frp vil ha gjennomgang

Trond Birkedal i Frp er imidlertid ikke enig i at en bare skal vente og se. Han mener det er nødvendig med en redegjørelse for å finne årsaken til at så mange slutter.

- Det er tross alt 300 millioner kroner av skattebetalernes penger det her er snakk om. Kanskje bør arbeidstilsynet komme inn for å ta en gjennomgang. Det er viktig at en her spiller med åpne kort, slik at vi slipper spekulasjoner om hva som er galt, hvis noe er galt, sier Birkedal.