FK Haugesund tok poeng i Bergen

Haugesunds-målmannen ble helten i serieåpningen.

Brann FK Haugesund

FK Haugesund sikret seg ett poeng i serieåpningen mot Brann i Bergen.

Vertene hadde fire, fem opplagte målsjanser i løpet av kampen, men storspill av Haugesunds keeper Per Morten Kristaiansen sørget med gode redninger for at kampen endte med poengdeling.

Veldig fornøyd

Brann klarte bare 0-0 hjemme mot superkeeper Per Morten Kristiansen og Haugesund lørdag.

–At det skulle ende slik hadde jeg ikke trodd. Jeg er veldig fornøyd, selvfølgelig, sa Kristiansen til NRK.

Bergensklubben avsluttet 2009 med tre strake seriekamper uten seier. Nå fortsatte den negative trenden. Den rekordtidlige sesongstarten skar i hvert fall unna håpløse værforhold. I Bergen var det rundt nullpunktet, men det kunne vært langt verre.

Ingen drømmeåpning for Brann

Ute på banen tok det ikke helt av. Brann hadde flere og farligere sjanser enn gjestene. Rodolph Austin headet hardt mot mål etter 43 minutter. Målvakt Kristiansen var der han skulle. Diego Guastavino fikk sjansen etter 78 minutter, men igjen kom Kristiansen opp med en fin parade. Like etter plukket keeperen også elegant ned en heading fra innbytter David Nielsen.

Opdal jubilerte

Fjorårets hit Erik Huseklepp var involvert i en del, men han klarte ikke å dominere kampen. Hans største sjanse kom like før slutt. Igjen var Kristiansen som et spøkelse for bergenserne.

En målløs start var ikke hva Brann-trener Steinar Nilsen hadde sett for seg. Men en mann var tilfreds: Keeper Håkon Opdal holdt målet rent i sin 200. kamp for Brann.

FKH vant 1. divisjon i fjor og forsvarte seg ganske bra i Bergen i sesongpremieren. Nå venter Strømsgodset hjemme i neste runde.

For Brann venter årets første storkamp borte mot Viking. Det var masse vilje ute på banen til å avgjøre.

–Men vi hadde ikke de små centimeterne med oss slik at vi klarte det. Kristiansen var banens beste, sa Steinar Nilsen til NRK