Hopp til innhold

Under 3000 tilskuere på Vikingkamp

Tribunen var forholdsvis tom da Viking tapte for serievinneren Molde lørdag. Publikum gikk heller for å se Oilers som slo Vålerenga 3–2.

Glisne tribuner på Viking stadion

Under 3000 tilskuere så Viking tape for Molde lørdag. Molde ble dermed seriemestre foran en glissen bortetribune.

Foto: Erik Waage / NRK

Under 3000 tilskuere var på kampen. Det betyr at de fleste som har sesongkort heller ikke var til stede da Viking tapte for Molde.

NRK Rogalands fotograf tok bilde av hele stadion ca. et kvarter ut i kampen, slik at de som var forsinket skulle rekke på plass, men ikke så sent at publikum hadde begynt å bevege seg. Resultatet av opptellingen er 2.939 publikummere. De offisielle tallene er 7.730.

Kjell Jonevret

Kjell Jonevret og hans mannskap spilte for 2939 tilskuere lørdag

Foto: Kristoffer Møllevik / NRK

– Det er ikke kjekt at det er så få på tribunene, men det er ikke veldig overraskende. Alt spilte mot oss denne kampen, sier Vikingtrener Kjell Jonevret.

– For det første er det lørdag kveld, vi har ikke prestert all verden den siste tiden, høstferien har akkurat startet i regionen, og på toppen av det hele spiller Oilers hockeykamp mot Vålerenga på samme tid. Det er minst 2–3000 publikummere som går begge steder, sier Jonevret.

Han har forståelse for at publikum velger å se Oilers, men sier det påvirker spillerne at det er så få på tribunene.

– Spillerne merker når de har publikum i ryggen, sier Jonevret.

Pål Higson

Sportssjef Pål Higson i Stavanger Oilers.

Foto: Thomas Winje / NTB scanpix

Smekkfulle tribuner så Oilers

I oilershallen var det smekkfullt. 4.240 publikummere fikk med seg at Oilers slo erkerivalen Vålerenga 3–2.

– Det er dumt at kampene våre går samtidig, men vi er veldig glade for å ha så trofast publikum, sier sportssjef Pål Haukali Higson i Oilers.

De to klubbene gjør det de kan for å hindre slike kampkollisjoner, men det er ofte TV-sendinger som avgjør når kampene skal gå.

Higson tror likevel den viktigste årsaken til Vikings publikumssvikt er de sportslige resultatene.

Også Hordene svikter

Geir Inge Fiskebekk

Geir Inge Fiskebekk er leder av Vikinghordene.

Foto: NRK

Heller ikke på tribunen til Vikinghordene var det overfylt. Leder i Hordene, Geir Inge Fiskebekk synes det er beklagelig.

– Det er synd men forståelig. I dag får vi alt servert på TV. Det er også beklagelig for Viking som hadde trengt støtten, sier Fiskebekk.

Han mener 110 prosents innsats og tro på laget er det som skal til for å få publikum tilbake til de siste seriekampene i år.

Også Jonevret vil gjerne ha publikum tilbake de siste kampene. Målet er å sikre nok poeng til å gi en god følelse og inngang til vintersesongen og forberedelsene til neste sesong.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bare to tilskuere midt på kortsiden på Viking Stadion

Bare to publikummere hadde tatt plass under storskjermen på Viking stadion.

Foto: Erik Waage / NRK


Mens Thomas Pereira og Kjell Jonevret feirer 1–0 målet sitter Sandor Bodor og Csilla Lörinczi fra Transylvania på tribunen og lurer på hvorfor det er så få folk og ser på.

De er på sin første fotballkamp i Norge, men er bosatt i Stavanger. og har bestemt seg for at Viking er laget å holde med.

– Dette er vår første Viking-kamp, men det blir ikke den siste, sier Bodor og Lörinczi.