Hopp til innhold

Equinor med kvartalsresultat på 83 milliarder

Equinors resultat for første kvartal i 2024 var på 7,53 milliarder amerikanske dollar, eller 83 milliarder norske kroner. Det opplyser selskapet i en børsmelding torsdag morgen.

– God drift i alle deler av virksomheten bidro til solide finansielle resultater. Vi fortsetter med betydelig kapitaldistribusjon og forventer å levere en samlet distribusjon på 14 milliarder dollar i 2024, sier konsernsjef i Equnior, Anders Opedal.

I 4. kvartal 2023 leverte selskapet et kvartalsresultat på 8,68 millarder dollar. Det er altså en nedgang siden forrige kvartal.

Før kvartalsresultatet ble lagt frem snakket NRK med sjeføkonom i Sperebank1 SR-Bank, Kyrre Knudsen, han peker to faktorer som de viktigste for Equinor sitt resultat. Olje- og gassprisen.

– Oljeprisen har holdt seg bra gjennom denne perioden, så den trekker opp resultatet. Samtidig har gassprisen vært nok så lav i perioden, dette trekker ned, sier han.

Årsaken til den høye oljeprisen er ifølge Knudsen uro i Midtøsten, men også at veksten har tatt seg opp i verden. Noe som gir økt etterspørselen etter olje.

Johan Sverdrup feltsenter
Foto: Carina Johansen / NTB