NRK Meny
Normal

Skal på Landstreffet - både som russ og artist

For Peder Losnegaard blir russetreffet i Kongeparken mer spesielt enn for andre russ.

LidoLido i Oslo

Neste helg skal russen Peder Losnegaard, bedre kjent som LidoLido, stå på scenen under Landstreffet i Kongeparken.

Foto: Kristian Bålsrød / NRK

Mens årets russ knapt kan vente til feiringens store høydepunkt, Landstreffet i Stavanger, er det en som har ekstra god grunn til å glede seg. Peder Losnegaard fra Tysvær, også kjent som LidoLido, er i år russ - samtidig står han på scenen som artist under årets landstreff.

HipHop-artisten er en av en rekke kjente artister som skal spille på russetreffet neste helg. Kaizers Orchestra, Madcon, Bob Sinclair og Karpe Diem er noen av innslagene - i tillegg til LidoLido.

– Det her kommer til å bli veldig kjekt, fordi her snakker jeg veldig til mine egne. Jeg tror folk vil bli veldig gira av tanken på at det er fest til musikken av en russ. Så dette blir ekstremt «show», sier Losnegaard til Radio 102.

– Jeg skal jo ha det veldig «show» ellers i helgen også.

Da Karpe Diem var russ

Han vil være den mest kjente vokalisten som entrer scenen på Landstreffet som russ, og den andre siden rockebandet Kakkamaddafakka fra Hordaland spilte på Landstreffet som russ for to år siden.

Det forteller prosjektleder for Landstreffet, Magnus Lund til NRK.

– Da gutta i Karpe Diem var russ i 2003, hoppet de opp på scenen da Klovner i Kamp spilte på hovedscenen. Men det var ikke planlagt, sier Lund.

Må holde seg i maska

Peder Losnegård, også kjent som LidoLido

Artisten Peder Losnegaard, også kjent som LidoLido, har blitt godt kjent i det norske HipHop-miljøet.

Foto: Promo

LidoLido spiller ikke på hovedscenen, men på den litt mindre scenen Club:Live. Han sier det kommer til å bli en utfordring å omstille seg fra russefeiring, til artistjobben.

– Jeg må jo ta meg litt sammen, for plutselig er jeg jo på jobb. Jeg skal i tillegg være mottakelig for kontaktene mine. Så det blir jo en litt annen innstilling enn hvis jeg kun skulle vært der som russ, forteller Losnegaard til Radio 102.

– Da hadde jeg jo hengt med kompiser.

Han gleder seg selv til å få med seg flere av de andre artistene.

- Det jeg synes er kult med Kongeparken, er at det er fantastisk opplegg med artister. Det er ekstremt kule artister som spiller der i år.