Hopp til innhold

To kvinner kritisk skadde etter brann i Stavanger

Flammene stod ut av vinduet da en bolig i Rosenkildegata i Stavanger brant, søndag morgen. To personer ble reddet ut og fraktet til sykehus med kritiske skader.

Boligbrann i Rosdenkildegata

Boligen i Rosenkildegata var overtent i morgentimene søndag.

Foto: Gunnar Ringen Johansen / NRK

– Nå er brannen slukket og de som var evakuert har flyttet tilbake, sier operativ leder ved Sør-Vest politidistrikt, Kurt Løklingholm.

I morgentimene mottok politiet melding om full fyr i en bolig i Stavanger sentrum. To personer ble reddet ut av huset, og først brakt til Stavanger universitetssjukehus (SUS).

To kvinner, begge 66 år gamle, er kritisk skadet etter brannen. De to ble søndag formiddag overført til brannskadeavdelingen ved Haukeland universitetssykehus i Bergen.

– Vi fikk melding 06.35. Da var det observert brann i andre etasje i et hus i Rosenkildegata. Da vi kom frem, var det full overtenning i andre etasje, sier Løklingholm.

– Flammene sto ut av vinduet

Tidlig søndag ettermiddag jobbet brannvesenet med kontroll og etterslukking. Arbeidet var ikke ferdig før godt utpå ettermiddagen.

– Første etasje er helt utbrent, og det er store røyk- og vannskader i andre etasje, samt på høyloft og i taket, sier Alf Egil Krohn, brigadesjef i Rogaland brann og redning IKS.

Brann i Rosenkildegata i Stavanger

I dagslys søndag er det godt synlige brannskader på huset.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

Han forklarer at flammene stod ut av vinduet da de kom til Rosenkildegata søndag morgen. Da var første etasje allerede helt overtent.

– Det blir litt mer spesielt når vi vet at det er folk inne i huset. Det betyr at vi starter med livreddende innsats hvor vi prøvde å slå ned litt av brannen, slik at røykdykkerne kunne søke i andre etasje. Da klarte vi å finne begge personene ganske kjapt og få dem ut, sier Krohn.

En bolig tok fyr i Stavanger sentrum, søndag morgen.

Se video fra Rosenkildegata.

Slet med å slukke brannen

Da NRK var på stedet rundt klokken 08, kom det fremdeles store mengder røyk fra boligen. Innsatsleder i politiet, Kjetil Mjåtveit, forklarte at de slet med å få kontroll over brannen.

– Brannvesenet holder fremdeles på med slukking. De har ikke helt kontroll over brannen i huset, men det er ikke fare for spredning, sier han.

Rundt klokken 08.45 meldte politiet at brannen var slukket. Årsaken er ukjent.

Evakuerte naboer

På grunn av den tette trehusbebyggelsen i området ble naboene i de to nærmeste husene evakuert. Til sammen åtte personer måtte forlate husene sine.

– Dette er trehus uten brannvegg imellom. De står veldig tett. En stund var det stor fare for at det ville spre seg. Derfor evakuerte vi naboene, sier Mjåtveit.

Laster Twitter-innhold

Naboer tilbake i hjemmene sine

Løklingholm forklarer at personene som tok tilhold hos en nabo, nå er tilbake i sine respektive boliger.

Boligbrann i Stavanger

Politiet stengte Pedersgata i Stavanger sentrum søndag morgen.

Foto: Gunnar Ringen Johansen / NRK

– Vet dere mer om årsaken til brannen?

– Nei, det vet vi ikke.

– Hva skjer videre nå?

– Nå blir det vakthold, og brannvesenet kommer til å være der ut dagen. Så vil kriminalteknikere ta hånd om dette, men det blir sannsynligvis ikke før mandag, sier operasjonslederen.

Den mer trafikkerte Pedersgata, som ligger nær Rosenkildegata, var stengt mellom St. Petri-kirken og Langgata. Årsaken var at vannslanger måtte strekkes over veien.

Rosenkildegata