Kvinne alvorlig skadet etter brann

En kvinne i 80-årene er alvorlig skadd etter at det brant i en boligblokk i Haugesund. Totalt ble fire personer sendt til sykehus etter brannen.

Brann i Fjellvegen

Fire ble sendt til sykehus etter brann i Fjellvegen i Haugesund.

Foto: Brannvesenet

– Jeg har fått opplyst fra sykehuset i Haugesund at en kvinne i 80-årene er alvorlig skadet. Det var hun som ble hentet ut fra leiligheten der det brant, sier operasjonsleder Tore Frøyland-Jensen i Sør-Vest politidistrikt til NRK.

– Ytterligere tre personer er lettere skadet, sier han.

Brannen ble meldt inn til nødetatene rundt klokka 2 natt til onsdag. Om lag en halvtime senere var brannen slukket og ytterligere en halvtime etter dette kunne beboerne flytte tilbake til sine leiligheter. To leiligheter er blitt ubeboelige. Totalt skal 37 personer ha blitt evakuert som følge av brannen.

Ifølge operasjonslederen er det registrert 122 personer på adressen i Fjellveien. De evakuerte ble midlertidig tatt med over i naboblokken, og Helseekspressen ble kalt ut for å ta hånd om dem.

– Det brant i en leilighet i sjuende etasje, og vi begynte med å evakuere dem som bor høyere enn dette, sa Frøyland-Jensen til NTB tidligere i natt og opplyste om at det er snakk om en tolvetasjes blokk fra 1970-tallet.