Hopp til innhold

Blir fremstilt for fengsling etter mistenkelig dødsfall

Én av de to siktede etter dødsfallet på Ombo blir fremstilt for fengsling tirsdag. Den andre blir løslatt i løpet av mandagen.

Mann funnen død ved utleigehytte i Jørstadvågen på Ombo

Politiet karakteriserte dødsfallet som mistenkelig fra starten av, og både uniformert politi og kriminalteknikere jobba på åstedet søndag.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Inger Marie Sunde

Inger Marie Sunde.

Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix

Det bekrefter politiet i en melding.

– Min klient er bare forferdelig lei seg. Han har mista en god venn. Jeg tror at politiets etterforskning vil vise at dette ikke er noe straffbart forhold, sa Inger Marie Sunde søndag.

Mandag bekrefter imidlertid politiet at hennes klient blir fremstilt for fengsling

– Vårt syn er imidlertid ikke endret og trolig vil han bli løslatt av retten i morgen, sier hun videre.

Sunde forsvarer en av de to mennene som søndag morgen ble arrestert, siktet for grov kroppsskade (eller medvirkning til dét) etter at en jevnaldrende mann blei funnet død i Jørstadvågen på Ombo.

Alle mennene bor i Tyskland, er i 50-åra og var på ferie sammen da en av dem ble funnet død.

Grov kroppsskade

– Vi vil fremstille 55-åringen for varetektsfengsling i Stavanger tingrett i løpet av tirsdag. Han er fremdeles siktet for grov kroppsskade med døden til følge. Begrunnelsen er bevissikring og unndragelsesfare, sier Erik W. Rand som er påtaleansvarlig jurist i saken.

Hyttenabo Ingolf Deckwerth sa tidligere søndag til NRK at de tre mennene drakk sammen denne natta, og at en av dem falt og slo hodet. Politiet verken bekrefte eller avkrefte dette.

To menn, begge 58 år og frå Tyskland, er arrestert i samband med funnet av ein død mann i ei hytte på øya Ombo i Ryfylke.

VIDEO: Ingolf Deckwerth leier hytte like i nærheten av hytta de tre mennene leide i Jørstadvågen på Ombo.

Anne Elisabeth Kroken

Anne Kroken.

Foto: Benedikte Fjelly / NRK

Begge de siktede mennene ble avhørt søndag, fremdeles hos politiet.

Blir løslatt

– Min klient ga en detaljert forklaring. Vi fikk signaler om løslatelse søndag kveld. Jeg forventer at siktelsen vil bli frafalt, sier Anne Kroken som forsvarer den andre siktede mannen.

Hun opplyser mandag morgen at hennes klient trolig vil blir løslatt. Politiet bekrefter dette i meldingen. De opprettholder imidlertid siktelsen.

– Det er formalitet. Han har forklart at han lå og sov. Da han våknet var mannen (den avdøde) bevisstløs, sier Kroken.

I meldingen skriver politiet at det ikke lenger er grunnlag for å holde mannen i varetekt.

Tidlig i etterforskningen

De to siktede mennene har forklart politiet at trioen (siktede og avdøde) kom til Rogaland og Ombo lørdag morgen, og hadde fisket sammen på dagtid lørdag.

For politiet er det fortsatt uklart hva dødsfallet skyldes.

– Vi etterforsker saken videre for å finne ut hva som har skjed. Det gjøres åstedsundersøkelser og tas avhør, sier Rand.

Flere nyheter fra Rogaland