NRK Meny
Normal

Politiet: Dødsfallet på Ombo skyldes ikke en kriminell handling

Den 55 år gamle tyske turisten som var siktet i saken blir ikke fremstilt for varetektsfengsling slik politiet hadde planlagt.

Mann funnen død ved utleigehytte i Jørstadvågen på Ombo
Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Det er ikke lenger grunnlag for å mistenke at dødsfallet til den 58 år gamle tyske turisten på Ombo skyldes en straffbar handling.

Det skriver politiet i en pressemelding tirsdag formiddag.

Årsaken skal være summen av nye opplysninger fra obduksjonen av den omkomne og opplysninger fra etterforskningen av dødsfallet.

Les også: Hyttenabo: – Dei tre drakk alkohol saman

To tyske turister i femtiårene ble søndag morgen ble arrestert, siktet for grov kroppsskade etter at en jevnaldrende landsmann ble funnet død i Jørstadvågen på Ombo.

Les også: Blir fremstilt for fengsling etter mistenkelig dødsfall

– Dette betyr at det ikke lenger er grunnlag for å fremstille en tysk 55-åring for varetektsfengsling i Stavanger tingrett i dag, sier Erik W. Rand, påtaleansvarlig jurist i Sør-Vest politidistrikt.

Politiet fikk melding om dødsfallet på Ombo ved firetiden natt til søndag.

Gråt av lykke

Da NRK snakket med 55-åringens advokat, Inger Marie Sunde, var hun på vei for å møte sin klient.

– Jeg er sikker på at han kommer til å bli veldig glad og lettet. Det har vært en belastning for ham å sitte i arresten og tenke på kameraten, som er død, sier hun.

Sunde har også vært i kontakt med sin klients kone.

– Det var en lettet dame som gråt av lykke da hun fikk høre om utfallet her, og at mannen hennes om kort tid vil bli løslatt, sier advokaten.