NRK Meny
Normal

Beslagla 700.000 sigaretter

Onsdag i forrige uke ble norgeshistoriens femte største beslag av sigaretter gjort på Forus i Rogaland. I et vogntog fant politiet nærmere 700.000 sigaretter.

Svenske smuglet 45 000 sigaretter

Politiet gjorde et stort beslag da de gikk til aksjon mot på Forus. ARKIVBILDE.

Foto: Tollvesenet

Det var i forbindelse med en politiaksjon natt til forrige onsdag at beslaget ble gjort.

Overfor Aftenbladet bekrefter politiadvokat Karen Mork at politiet gjorde et beslag på i underkant av 700.000 sigaretter fra et vogntog på Forus. Beslaget er det femte største noensinne i Norge.

– På grunn av den pågående etterforskningen ønsker jeg på nåværende tidspunkt ikke å si noe om hva som førte til politiaksjonen, sier Mork til avisa.

Fem er pågrepet

Politiet mener at vogntoget med smuglervarene har kjørt fra Litauen, via Sverige og inn i Norge.

Fem personer ble pågrepet i aksjonen, alle er litauiske statsborgere. To av dem er bosatt i Litauen, de tre andre har adresser i Norge.

De to som er bosatt i Litauen er varetektsfengslet i fire uker.

– Han motsatte seg varetektsfengsling, men forstår samtidig at politiet trenger tid til å etterforske saken, sier advokat Stian Kristensen, som er forsvarer til den ene av dem, til Aftenbladet.

En nekter straffskyld

Forsvareren til den andre varetektsfengslede mannen, advokat Knut Lerum, sier til Aftenbladet at hans klient nekter straffskyld.

– Min klient er ansatt i et transportfirma. Han har forklart at han var i Norge for å levere garasjeporter. Dette er yrket hans. I hans dokumenter står det at han fraktet helt vanlige og lovlige varer, sier Lerum.