Kom hjem til bål i inngangspartiet

Politiet i Haugesund ønsker tips fra publikum etter flere branner i sentrum nyttårshelgen. Minst to branner er påsatt, mener politiet.

Brann i Haraldsgata 56

Et lite bål var tent opp inne i inngangspartiet i Haraldsgata 56 da en av beboerne oppdaget det.

Foto: Magnus Berning / NRK

I inngangspartiet til et leilighetshus i Haraldsgata 56 hadde noen arrangert en rekke gjenstander og satt fyr på dem første nyttårsdag. Branntilløpet ble oppdaget av en av beboerne da han kom hjem ved 16.30-tiden torsdag ettermiddag.

Bilbrann ved Haraldsvang skole i Haugesund

Politiet søker vitneobservasjoner fra området rundt Haraldsvang skole rundt 04-tiden natt til fredag. Foto: Magnus Berning/NRK

Foto: Magnus Berning / NRK

– Her er vi ganske sikre på at det dreier seg om en ildspåsettelse, sier politioverbetjent Inger Rasmussen ved Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Ble vekket av naboen

Hun forteller at en bilbrann ved Haraldsvang skole natt til fredag også mistenkes å være påsatt. En Volkswagen 2008-modell var helt overtent da brannvesenet kom til stedet ved 04.30-tiden.

– Bilen er tauet inn av redningsselskap, men vi vil foreta tekniske undersøkelser så snart slikt personell er på plass over helgen, sier politioverbetjenten.

Onsdag formiddag ble en bolig i Hasselgata totalskadet i brann. To personer har hatt opphold i huset den siste tiden, men den ene var ute da det begynte å brenne. Den andre ble vekket av naboen og kom seg helskinnet ut.

Defekt ildsted

Rasmussen forteller at politiet foreløpig ikke har mistanke om at denne brannen er påsatt, men at det heller kan dreie seg om uaktsomhet. Et defekt ildsted i huset skal blant annet ses nærmere på av branntekniker.

I formiddag tok det fyr i et bolighus på Hasseløy i Haugesund.

VIDEO: Brannen på Hasseløy i Haugesund ble slukket om formiddagen nyttårsaften.

Brann i Hasselgata 15 i Haugesund

Hasselgata 15 i Haugesund er utbrent etter en brann onsdag morgen. Politiet har ikke gjennomført tekniske undersøkelser, men mistenker ikke at brannen er påsatt.

Foto: Magnus Berning / NRK

– Generelt for alle sakene er at vi har svært få tips fra publikum å gå etter foreløpig. Jeg oppfordrer derfor publikum til å ta kontakt dersom det er gjort observasjoner i forbindelse med disse brannene, avslutter politioverbetjenten.

I tillegg til disse har politiet i Haugesund også fått melding om en inngangsdør i en enebolig som er påført svimerker etter at en postkasse ble satt i brann.