Hopp til innhold

Avlyste demonstrasjon da frisør stengte

Nye SOS Rasisme skulle egentlig demonstrere utenfor frisørsalongen til Pegida-medlem Merete Hodne på Bryne lørdag, men avlyste da det viste seg at hun stengte salongen.

Nye SOS Rasisme og Hodne

Nye SOS Rasisme, her under en demonstrasjon i Stavanger i 2012, ville lørdag markere sin motstand mot Merete Hodne (innfelt).

Foto: NRK

– Jeg er vant til at Nye SOS Rasisme roper slagord mot meg, men jeg er ikke interessert i at mine kunder skal få denne opplevelsen, sier Merete Hodne til NRK Rogaland.

Hun har de siste årene markert seg som aktiv i de innvandringskritiske organisasjonene Norwegian Defence League, Sian og Pegida. Det var grunnen til at Nye SOS Rasisme planla en demonstrasjon utenfor frisørsalongen til Hodne på Bryne. Demonstrasjonen skulle starte i 10-tiden lørdag morgen, men ble avlyst da Hodne bestemte seg for å stenge salongen.

– Vi har oppnådd det vi ville

– Vi har oppnådd det vi ville, som var å skape oppmerksomhet rundt frisørsalongen og henne. Det var bra at hun stengte, for det viser at hun ikke liker denne oppmerksomheten, og at hun kanskje innser at hun ikke har så mange støttespillere, sier Nina Narvestad, leder i Nye SOS Rasisme Stavanger.

Hun håper at folk nå viser at de ikke synes det Hodne står for er ok.

– Vi håper jo at lokale folk på Bryne nå tar tak i dette, og viser at det ikke er greit at de har en frisørsalong i Meierigata med en eier som fronter slike synspunkter og holdninger.

– Bør ikke få gå i fred

– En ledende person i Rogaland som fronter Anders Behring Breivik sitt syn på innvandrere og verden, bør ikke få gå i fred, og de som er i området bør vite hva hun står for og hva hun fronter i det offentlige, sier Narvestad.

Hodne ønsker ikke å kommentere utspillene fra Narvestad.

– Ble du overrasket over demonstrasjonsplanene til Nye SOS Rasisme?

– Når det gjelder SOS Rasisme blir jeg ikke overrasket over noen ting, sier Hodne.