Hopp til innhold

Merkel vil forby heldekkende slør

Angela Merkel strammer inn innvandringspolitikken. Nå kan ikke alle flyktninger regne med å få bli og hun vil også forby ansiktsdekkende plagg som burka og nikab.

German Chancellor and leader of the conservative CDU Merkel is pictured at the CDU party convention in Essen

Angela Merkel under tirsdagens landsmøte i CDU i Essen i Tyskland.

Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters

Angela Merkel er klar for valgkampen neste år etter at hun tirsdag ble gjenvalgt som partileder for det kristeligdemokratiske partiet CDU, uten motkandidat og med 89,5 prosent av stemmene.

Samtidig som Merkel håper på enda en periode som forbundskansler har hun nå lagt seg på en noe strengere linje i innvandringsspørsmålet.

I talen til CDU-landsmøtet ga Merkel uttrykk for at kravene til integrering burde bli strengere.

– Heldekkende slør må forbys overalt der det er rettslig mulig, sa Merkel.

Hun sa også at ikke alle flyktninger som har kommet til Tyskland kan regne med å få bli, og at de enkelte asylsøknadene vil bli nøye vurdert.

Frykter vanskelig valgkamp

Merkel advarte videre velgerne mot å tro på lettvinte løsninger og kritiserte populister som utnytter frykten for innvandrere og asylsøkere.

Det innvandringskritiske og høyrepopulistiske partiet Alternativ for Tyskland har fått en oppslutning på rundt 12 prosent etter at Tyskland tok imot rundt en million flyktninger i fjor.

– Enkle svar fører sjelden til fremgang for landet, sa Merkel.

Merkels liberale holdning i flyktningspørsmålet har møtt mye kritikk, også innen hennes eget parti. CDU har nå tapt fem regionvalg på rad det siste året.

SISTE NYTT

Siste nytt