NRK Meny
Normal

Åtte studentkrav til Stortinget

Stavanger-studentene har nå sendt en liste med åtte krav til alle stortingspartiene. – Flere studentboliger, mer praksis i studiene og økning av studiestøtten er blant punktene som politikerne bør ta stilling til, sier studentleder Anine Klepp.

Anine Klepp

STÅR PÅ KRAVA: StOr-leder Anine Klepp mener ordførerkandidatene i regionen bør ta stilling til kravlisten deres.

Foto: Marianne Terjesen / NRK

Stortingspolitiker Sveinung Rotevatn (V) mottok torsdag en liste over Studentorganisasjonen i Stavanger (StOr) sine krav til stortingspolitikerne det neste året. Disse ble presentert av Anine Klepp, leder av organisasjonen.

Mer studiestøtte og praksis

– Disse kravene er basert på prinsipp- og arbeidsprogrammene våre. 3.000 nye studentboliger årlig er høyest prioritert der, samt 11 måneders studiestøtte, som også skal økes til 1,5 ganger grunnbeløpet i folketrygden. Det vil si rundt 135.000 kr per år, sier Klepp.

– Studiebarometeret viser at de som ikke går profesjonsfag føler ikke at de får en tilstrekkelig arbeidsrettet utdanning. Da mener vi at det må gå an å knytte praksis og teori, slik at studentene får vite mer om hva som venter dem i arbeidslivet, sier hun.

– Hvor stor del av denne listen er basert på studiebarometeret?

– Noen av kravene er det, fordi det gir et håndfast bilde av hvordan dagens situasjon er, og hva vi kan gjøre for å forbedre den.

Ny hverdag

– Hva er det som er galt med dagens universitetsundervisning?

– Dagens undervisning er for monologbasert, der en foreleser snakker til en forelesningssal. Denne metoden kommer ut dårligst på alle undersøkelser når vi snakker om læringsutbytte. Vi vil ha varierte undervisnings- og evalueringsformer, inkludert interaktiv læring og digital eksamen. Slik møter studentene det nyeste av teknologi.

– Hva har politikerne sagt, så langt?

– De har utfordret oss på punktene, og spurt hva målene våre er.

– Noen du vil utfordre spesielt på disse punktene?

– Jeg vil utfordre ordførerkandidatene, som jeg allerede har vært i kontakt med, til å følge opp kravene våre.