NRK Meny
Normal

Ektemannen sier Agnes Müller ville han skulle drepe henne

Drapsdømte Thomas Müller erklærte seg fortsatt ikke skyldig i overlagt drap på kona da ankesaken startet i Gulating lagmannsrett i dag.

Aktor Tormod Haugnes og forsvarer Ørjan Eskeland før ankesaken i Gulating lagmannsrett

Aktor Tormod Haugnes og forsvarer Ørjan Eskeland før ankesaken i Gulating lagmannsrett.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Jeg har drept kona mi og er ansvarlig for det, men jeg står ikke alene med ansvaret, men det er vanskelig å forklare. Vi hadde planlagt at jeg skulle drepe henne, sa Thomas Müller i sin forklaring.

Klokka 09.30 startet rettssaken mot ektemannen til Agnes Müller som for nøyaktig ett år siden ble funnet innpakket på 70 meters dyp i Lysefjorden.

Etter at den drapssikta ektemannen hadde forklart seg spurte aktor: «Diskuterte du og Agnes det ville bety for barna at du drepte henne?» Thomas Müller svarte nei.

Tilsto drapet da kona ble funnet

Thomas Müller ble siktet for drapet 28. april i fjor, på bakgrunn av tekniske spor og motstridende vitneforklaringer. Da hadde ennå ikke Agnes Müller blitt funnet. Først nektet han enhver form for skyld, men da hun ble funnet tilsto ektemannen at han hadde drept henne.

Thomas Müller ble dømt til 21 års fengsel, og til å betale vel 1.8 millioner kroner i erstatning og oppreisning til ekteparets to barn. Samme dag ble det klart at Thomas Müller ville anke til lagmannsretten.

Skal legge fram de samme bevisene

I denne nye rettsrunden kommer aktor Tormod Haugnes til å presentere de samme bevisene.

– Det har ikke kommet fram noe nytt etter tingretten sin behandling, så det blir det samme opplegget i lagmannsretten, sa aktoren til NRK da anken ble varslet.

Den drapsdømte ektemannen mener at kona ville at han skulle ta livet hennes.

– Han mener at avdøde samtykket til drapet. Han har heller ikke erkjent straffskyld for voldtekt. Derfor mener han at han burde vært dømt for forsettlig drap, og frifunnet for voldtekt, sa mannens forsvarer Ørjan Eskeland etter at dommen hadde falt.

Det er satt av fem dager til rettssaken.

Kjersti Jæger

Bistandsadvokat Kjersti Jæger før ankesaken i Gulating lagmannsrett.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK